Portal 072info

Nezavisni blok Zenica osuđuje politiku vladajuće većine u Gradskom vijeću

U prostorijama Gradskog odbora Nezavisnog bloka Zenica danas je održana sjednica Gradskog odbora NB Zenica na kojoj je pored redovnih aktivnosti, razmatrana i novonastala politička situacija u Gradu Zenica.

Nezavisni blok Zenica osuđuje politiku vladajuće većine u Gradskom vijeću Zenica (SDA, A-SDA,i SBB), koji već drugi mjesec blokiraju rad Gradskog vijeća kroz planiranu smjenu Predsjedavajućeg GV Gorana Bulajića i nezakonito imenovanju samostalne vijećnice Dijane Bešić s ciljem njene profesionalizacije u GV Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na ovaj način, vladajuća većina potvrđuje da im je lični interes važniji od interesa građana grada Zenica kupovinom vijećnika, dijeljenjem pozicija njima i članovima njihovih porodica.

Namjere nove većine u Gradskom vijeću je da blokira rad gradonačelnika i sve projekte od izuzetne važnosti za razvoj i napredak grada Zenice i dobrobit njenih građana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zaustavljena je realizacija ključnih projekata za Grad Zenicu kao što su: Završna faza realizacije projekta i rješavanja grijanja u gradu, Rješavanje problema JP Zenicatrans i 163 uposlenika koji su ostali bez plata, Rješavanje problema JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, Usvajanje Izvještaja i Rješavanje problema JP Parking Zenica, Stvaranje uslova i otvaranje novih radnih mjesta kroz izgradnju novih objekata i niz drugih infrastrukturnih projekata.

Nezavisni blok Zenica jednoglasno podržava gradonačelnika Fuada Kasumovića i daje punu podršku u nastojanju da istraje u „borbi“ i politici koja je okrenuta pravim problemima grada Zenice i njenih građana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 119
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME