Nije ponedjeljak… Stručnjaci otkrili koji je najbolji dan u sedmici za slobodan dan

Jeste li nedavno imali osjećaj kako radna sedmicanema kraja? Kao da traje mjesecima? Mnogi će vas razumijeti i složiti se s vama. 

Ako imate nešto slobodnih dana i birate ponedjeljak kako biste spojili s vikendom, stručnjaci kažu da je puno bolje za slobodan dan uzeti  – srijedu. Zašto? Kada “živite” za vikend, petak predvečer je itekako daleko, a početak sedmice i ponedjeljak, iznimno je dug nakon opuštajuće nedjelje. 

Ako radite, kao i većina, od ponedjeljka do petka, mali predah na sredini tjedna itekako će vam pomoći da lakše “izdržite” tjedan. Vaš organizam će vam itekako biti zahvalan. 

Naše tijelo ima svoj unutarnji sat koji je često poremećen zbog poslovnih obveza i načina života. Ako niste po prirodi neko ko je u pogonu “sto na sat”, poslovne obveze će vas prisliti da se ustanete ranije i upregnete iako imate osjećaj da bi mogli spavati još nekoliko sati zbog umora koji osjećate. 

Upravo zbog toga mnogima je napor ustati u ponedjeljak ujutro i natjerati se otići na posao. Ipak, trebali biste se odmoriti u srijedu, kažu stručnjaci. Taj jedan dan odmora neće bitno narušiti vaše tjedne obveze, a vašem će tijelu itekako dobro doći da napravite pauzu i značit će puno više nego da za slobodan dan uzmete ponedjeljak ili petak, piše TOI.  

Prethodni članakMinistar Isak: Nedopustivo da nije ispunjeno obećanje dato mještanima Babinskog sliva, hitan sastanak!
Sljedeći članakI sunčane naočale imaju svoj rok trajanja