Portal 072info

Novalić: 2020. je bila izuzetno teška, u narednoj godini nastavljamo s reformama

191120novalic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio novogodišnju čestitku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Svim našim građanima, želim sve najbolje u Novoj 2021. godini, a prije svega dobro zdravlje, više radosti i napredak. Nadam se da će napori koje ulažemo na zaustavljanju pandemije dati dobre rezultate, prvenstveno kako bi se očuvalo ono najbitnije, a to je zdravlje ljudi”, navodi se u čestitki.

Novalić vjerujem da su poduzete mjere Vlade Federacije BiH usmjerene na pomoć privredi uspjele zadržati hiljade radnih mjesta, a reformski procesi očuvali stabilnost budžeta jer su obaveze redovno izmirivane prema svim korisnicima budžeta i građanima. To potvrđuje i kontinuitet isplate penzija, naknada za boračku populaciju i civilnih invalidnina.

“U narednoj godini ćemo nastaviti s daljnjim reformama koje će omogućiti izlazak iz privrednih i socijalnih teškoća, ali i stvarati ekonomski rast, čime se treba obezbjediti socijalna sigurnost i bolji život za svakog čovjeka. Godina koju ostavljamo iza sebe je bila teška, napredvidiva i puna izazova, stoga želim da u Novu godinu uđemo s nadom da će budućnost donositi sve više razloga za zadovoljstvo. Uz uvjerenje da će predstojeća godina biti obilježena zdravljem, boljim rezultatima i napretkom, želim da ovaj praznik provedete u dobrom raspoloženju sa članovima porodice, prijateljima i komšijama”, kaže se u čestitki premijera Novalića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Detalji optužnice Tužilaštva BiH: Prva ponuda za respiratore stigla od firme iz Hrvatske?!

072INFO PORTAL

Novalić: Nastavljamo raditi na stabilizaciji i oporavku privrede

Portal 072info

Novalić: Rudari neće ostati bez posla, Vranduk se neće ponoviti u Jablanici. Nemam straha da se vakcinišem

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME