Novalić čestitao Praznik rada: Ovo je vrijeme za podsjećanje na radnička prava

Podijelite vijest

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je povodom 1. maja Međunarodnog praznika rada građanima uputio poruku u ime Vlade FBiH i svoje ime. “Poštovani građani, nikad mi nije bilo teže da vam čestitam Praznik rada kao sada, kada se nalazimo u situaciji da je veliki broj naših građana ostao bez posla. Ovo nije vrijeme za slavlje, ali jeste vrijeme za podsjećanje na radnička prava.

Federacija BiH, naša država Bosna i Hercegovina, kao i cijeli svijet, suočava se s
problemom ekonomske krize izazvane pandemijom virusa COVID-19. Mnogo bogatije i uređenije države imaju ogromne ekonomske štete. Udar ne može zaobići ni nas.

Od početka pandemije do danas, borimo se svaki dan da pomognemo našim
građanima da sačuvaju zdravlje, ali i posao. Nažalost, okolnosti su takve da ne možemo sve sačuvati, ali ćemo sačuvati sve što mognemo. Sigurno ćemo sačuvati najveći dio.

U ovim teškim trenucima, posebno se zahvaljujem svima onima koji u toku ove
pandemije rade da bi sačuvali javno zdravlje i sigurnost. Hvala našim zdravstvenim radnicima, policiji, rudarima, prosvjetnim radnicima, svim onim radnicima koji rade u smjenama da građanima obezbijede struju, vodu, grijanje. Hvala radnicima u pekarama i trgovinama hrane i mnogim drugim djelatnicima koji osiguravaju
dotok osnovnih potrepština”, kazao je Novalić u svojoj prazničnoj poruci.

U svojoj čestitki povodom Međunarodnog praznika rada premijer je građanima poručio da poštuju naredbe Štaba civilne zaštite i da čuvaju sebe i svoje najbliže s nadom da sljedeće godine Praznik rada dočekamo u boljim okolnostima.

ČITAJ JOŠ:  NOVALIĆ SA MUDERRISOM: Digao lijevu ruku i poručio - "Jedan odlučuje!"

KLIX


Podijelite vijest