Novalić duboko ganut, posjetio porodicu Elmire Sefo: Nažalost, njene ideje nisam čuo dok je bila živa i nisam ih ostvario 

Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil novalić posjetio je jučer porodicu Elmire Sefo, djevojke čiji je život tragično okončan uslijed strašnog zemljotresa koji je, prije skoro mjesec dana, pogodio našu zemlju.

Novalić ističe da su ga jačina i sabur porodice jako pogodili.

– Divna bosanska porodica, njihova jačina i sabur u teškim trenucima su me duboko ganuli. Njena sestra mi je rekla da je naša draga Elmira cijeli svoj život posvetila dobročinstvu i pomaganju drugim ljudima. I jednom prilikom sestra joj je ispričala da me često sreće kada ide na posao, na šta joj je Elmira uzvratila, da bi voljela da mi predstavi svoje ideje koje bi pomogle njenoj zajednici – navodi Novalić.

Ističe da je u tom momentu osjetio neopisivu tugu.

– I kad bih probao da vam približim taj osjećaj, mislim da ne bih mogao obuhvatiti ni djelić onog što sam osjetio – kaže prmeijer FBiH Novalić i dodaje: “Nažalost, Elmirine ideje nisam čuo dok je bila živa i nisam ih ostvario”.

Elmirina sestra formira organizaciju koja će nastaviti raditi ono što je Elmira najviše voljela – pomagati drugima.

– Njena divna sestra formira organizaciju koja će njegovati sjećanje na Elmiru tako što će nastaviti raditi ono što je najviše voljela, pomagati drugima. A ja ću se potruditi da njene ideje budu realizovane. Neka je vječni rahmet njenoj plemenitoj duši. El-Fatiha – zaključio je premijer Fadil Novalić.

Podsjetimo, Elmira Sefo (27) poginula je nakon što se stijena obrušila na njenu kuću uslijed jakog zemljotresa koji je pogodio Stolac.