Novalić: Krize donose probleme u blokadama kada novac ne pomaže

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić posjetio je danas Orašje gdje je razgovarao s premijerom Posavskog kantona Đurom Topićem o aktuelnoj situaciju u tom kantonu kao i projektima koji se realiziraju.

Na sastanku je, kaže, razgovarano i o pitanju proizvodnje hrane, napominjući da krize donose probleme u blokadama kada novac ne pomaže nego samo vlastiti izvori proizvodnje.

– Imamo namjeru osigurati dovoljnu proizvodnju pšenice i uljarica, kao što imamo dovoljnu proizvodnju mlijeka. Zato smo danas u Posavskom kantonu, koji je naša osnovna žitnica, gdje je proizvode značajne količine i pšenice i uljarica. Namjera je da to dodatno podržimo u Posavskom i drugim kantonima koji su privredno orijentirani kako bi imali dovoljnu proizvodnju za Federaciju – pojasnio je Novalić.

ČITAJ JOŠ:  Novalić s privrednicima u dijaspori: Zajedno ćemo biti ekonomski lideri regije

Kaže da će iz tog razloga posjetiti i Brčko Distrikt gdje se nalazi fabrika ulja Bimal. U Posavskom kantonu se proizvode uljarice koje su resurs za proizvodnju ulja zbog čega bi trebalo uspostaviti vezu između njih koja će biti prepoznata u izradi budžeta za narednu godinu.

GODISNJICA
MARKETING