Portal 072info

Novalić: Rekonstrukcija tunela Crnaja kad bude osiguran nesmetan saobraćaj

fadil novalic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine jučer je, na inicijativu federalnog premijera Fadila Novalića, usvojila zaključak kojim se JP „Ceste Federacije Bosne i Hercegovine“ zadužuje da razmotri mogućnost odgode početka provedbe Programa „Modernizacije magistralnih cesta Federacije BiH“ zbog krize uzrokovane pojavom novog koronavirusa, te da simuliranjem izvođenja radova u tunelu „Crnaja“ izvrši dodatna snimanja intenziteta prometa naizmjeničnim propuštanjem vozila, a da tek nakon toga predloži dinamiku izvođenja stvarnih radova.

Poznato je da je rekontrukcija tunela Crnaja, prvenstveno, bila najavljena za 15. septembar ove godine i da treba trajati 16 mjeseci.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Svjesni šta bi usporavanje, ili čak i obustava, saobraćaja na toj dionici značila za privredu i sve učesnike u saobraćaju, usvojen je pomenuti zaključak.

  • Konkretno tražimo od stručnih službi Cesta Federacije da u dužem periodu prate, analiziraju i utvrde metod naizmjeničnog funkcionisanja saobraćaja kako građani i privreda, kad počne rekonstrukcija Crnaje, ne bi doživljavali neugodnosti koje su prolazili prilikom radova u tunelu Vranduk. Tunel Crnaja se nalazi na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Federaciji, pa i Bosni i Hercegovini i smatram da ne smijemo ponovitu „grešku“ Vranduka – kazao je premijer Novalić.
Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Novalić rekao šta radi da nam se “ekonomija ne sroza kao u većini svjetskih zemalja”

072info.com

Niko od osumnjičenih u aferi “Respirator” se nije pojavio na sudu, ali jeste Asim Sarajlić

072info.com

Na “Crnaji” nova simulacija radova i dodatna snimanja

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6