fadil novalic Armin Durgut Pixsell
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 23, 2021 @ 22:05
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

U ponoć u zgradi Vlade Federacije BiH održat će se sastanak kojeg organizira federalni premijer Fadil Novalić, a na njega su pozvane sve zainteresirane strane vezane za problematiku rudnika.

NER FIT

Kako saznaje portal Klix.ba, Novalić se iz Njemačke vraća noćas, a na Međunarodni aerodrom u Sarajevu slijeće u 23:30 sati.

U ponoć je zakazan hitni sastanak u Vladi, a pozvani su ministar energije, rudarstva i industrije, kao i svi članovi Vlade FBiH, direktor i uprava Elektroprivrede BiH, članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede, direktori svih osam rudnika, kao i predstavnici sindikata.

Ispred zgrade Vlade FBiH održavaju se protesti rudara. Oni traže ispunjenje svojih devet zahtjeva, a između ostalih i ostavke svih direktora u Koncernu Elektroprivrede.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Govoreći o današnim protestima ministar energije, rudarstva i industrije, Nermin Džindić, kazao je da se radi o nedostatku komunikacije između menadžmenta Elektroprivreda i rukovodstva sindikata oko izrade pravilnika o radu i pravilnika o radnom učinku.

“Treba sjesti i razgovarati da se nađe kompromis između ova dva zahtjeva, da se nađe rješenje koje nije na štetu rudara”, izjavio je Džindić.

LIDER