Novalić: Zenički kliše tretiranja koronavirusa očigledno je najbolji

Podijelite vijest

Kantoni, koristeći svoj i novac koji će dobiti od aranžmana MMF-a, moraju održati stabilnim sistem zdravstva, sigurnosti i civilne zaštite. To je prioritet, da se održe ta tri sistema funkcionalnim jer preko njih i ide borba protiv pandemije, kazao je Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, nakon sastanka sa premijerom Mirzom Ganićem i ministrima u Vladi ZDK, te predsjedavajućim Skupštine ZDK Ćazimom Huskićem. 

ČITAJ JOŠ:  Otkrivena nova saznanja o posljedicama koronavirusa: Kako COVID utječe na probavni sistem?

Kako je kazao, na sastanku su upoznali premijera oko ekonomskih mjera koje će federacija učiniti, odnosno da ćemo podupirati sve zaposlene, ne poslodavce nego zaposlene. 

– Poslušali smo šta je to da ugradimo u svoje mjere na nivou FBiH, a koje se tiču provođenja na kantonu. Zenički kliše tretiranja koronavirusa očigledno je najbolji i trebali bismo neka rješenja prepisati odavdje. Izabrali smo za posjetu prvi ZDK koji je uradio najbolji posao, ali i rebalans budžeta. Imamo i mi nešto da prepišemo i prenesemo na druge kantone – poručio je Novalić, dodajući da bi ovaj kanton, na osnovu broja stanovnika, trebao dobiti 16 respiratora. 

ČITAJ JOŠ:  Ovaj test bi mogao predvidjeti kome prijeti dugi Kovid nakon zaraze

Avaz


Podijelite vijest