Portal 072info

Objavljen snimak kako specijalac u Vitezu udara uhapšenog muškarca (VIDEO)

Na Facebooku je objavljen video na kojem pripadnik specijalne policije MUP-a SBK u policijskoj stanici nogom u glavu udara privedenog muškarca.

 Iako je video izazvao burnu reakciju javnosti, iz MUP-a SBK stiže druga verzija priče.

U noći s nedjelja na ponedjeljak, oko 00.30 sati, službenici Jedinice za specijalističku podršku su radili na području Viteza na sprečavanja krađe motornih vozila. Zaustavljen je BMW X6, kojim je upravljao I.F. (39). Alkotestiranjem utvrđeno je da je imao 1,51 promila alkohola u krvi, a u skladu sa Zakonom u saobraćaju za tu količinu izmjerenog alkohola obavezno je lišenje slobode i zadržavanje u Policijskoj stanici, te je i on uhapšen.

Vozač je bio veoma agresivan i nije se složio s tom naredbom ovlaštenih službenih osoba, uputio je više psovki i prijetnji policijskim službenicima i pokušao je samovoljno napustiti prostorije Policijske stanice, saopštili su iz MUP-a SBK.

 

Odjeljenje za profesionalne standarde provodi internu istragu o svim okolnostima ovog slučaja odnosno da li je došlo do prekoračenje ovlaštenja i da li je sila upotrebljena u skadu sa zakonom i Pravilnikom koji regulira ovu oblast.

Fokus.ba

Podijelite članak