Oglasila se Putinova navodna ljubavnica: Nisu izbacili iz takmičenja nijednu državu koja je uništavala stotine hiljada civila u Jugoslaviji…

w 2

Alina Kabajeva (38), olimpijska pobjednica iz Atine 2004. i deveterostruka svjetska prvakinja u ritmičkoj gimnastici, izjavila je da je odnos međunarodnih sportskih organizacija prema Rusiji najsramotnija stranica u historiji svjetskog sporta.

Nesportske stvari

Kabajeva je gomilom teških riječi napala čelnike svjetskog sporta koji ovih dana izbacuju ruske sportiste s najvećih takmičenja, ali teško je od nje i bilo očekivati drugačiji stav jer za one koji su zaboravili, radi se o ženi za koju već godinama traju nagađanja da je u vezi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, štoviše i da mu je rodila već nekoliko djece. Naravno, to nikada nije potvrđeno jer Putinov privatni život je strogo čuvana tajna u Rusiji. Kad je “Moskovski Korrespondent” 2008. godine objavio da je Kabajeva zaručena za Putina, priča je odmah demantirana, a dnevnik je ugašen, prenose SN.

Uglavnom, Kabajeva se nije mogla suzdržati nakon objave vijesti da je ruskim i bjeloruskim sportistima zabranjen nastup na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

– Vjerujem da nikada nije bilo sramotnije stranice u historiji svjetskog sporta. Vodstvo mnogih međunarodnih sportskih organizacija već duže vrijeme i pod raznim izgovorima bavi se potpuno nesportskim stvarima. Sada se više i ne skriva. Njihova ‘briga’ za svijet licemjerna je kao i borba za čisti sport – rekla je Kabajeva koja je zbog korištenja dopinga 2001. ostala bez pet zlatnih medalja sa SP-a.

Nisu se brinuli

Dnevnik “Sport Express” prenio je i nastavak njenih “mudrosti”.

– Nisu se brinuli i nisu izbacili iz takmičenje nijednu državu koja je učestvovala u uništavanju stotina hiljada civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. No, sportski dužnosnici su se jako naljutili kada je Rusija odlučila zaštititi Donbas i Lugansk od nacista.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE