Portal 072info

Operisan Ljubiša Samardžić

Proslavljeni srpski glumac Ljubiša Samardžić operisan je juče u Kliničkom centru Srbije. Kako saznajemo, operaciju na glumčevom mozgu je izveo tim najboljih ljekara, a hirurška intervencija je trajala nekoliko sati. On trenutno leži na intenzivnoj njezi neurohirurškog odjeljenja KCS-a i očekuje ga duži oporavak.

Zdravstvene tegobe koje je Samardžić imao u prethodnom periodu i koje su mu narušavale zdravlje zahtjevale su hitnu intervenciju, zbog čega je juče i operisan.

“Operacija je dobro protekla i tokom nje su svi životni parametri Samardžića bili u redu. Doktori su zadovoljni kako je protekla operacija i rani postoperativni tok protiče onako kako su ljekari predvjideli. On je van životne opasnosti i o njemu brine najboli tim, koji sve vrijeme provjerava Ljubišino stanje i prati oporavak”, rekao je izvor iz Kliničkog centra Srbije.

“Ljubiša je juče bio prvi na programu za operaciju i hirurški zahvat na njegovom mozgu je izveden uspješno. Očekuje ga dug oporavak, zbog čega će narednih dana biti hospitalizovan”, dodaje izvor. Uz njega je sve vrijeme supruga Mira. Samardžić je 19. novembra napunio 80 godina, a niko od kolega po njegovom ponašanju nije ni slutio da je bolestan, jer očigledno nije želio da ih opterećuje.

“Zaista nisam znala da je Ljubiša u bolnici, sada to čujem prvi put od vas. Ne znam ništa o njegovim zdravstvenim problemima. Bolesna sam, imam 39 temperaturu, pa ne mogu da pričam”, kaže Ljiljana Blagojević.

Mladi glumac Milan Vasić je o Samardžićevom zdravstvenom stanju saznao iz medija. “Uporno pokušavam da ga dobijem, ali je njegov mobilni nedostupan. Nadam se da nije ništa ozbiljno jer mi je do njega veoma stalo. On je čovek koji me je stvorio i gledam na njega kao na drugog oca. Ljubiša se nikada nije žalio ni na šta, on je čovek zmaj i od njega ne biste mogli čuti da mu nešto fali”, kaže Vasić.

Ovom informacijom smo iznenadili i Mirku Vasiljivić. “Ne znam ništa o tome što se dogodilo Ljubiši. Upravo se vraćam iz Banjaluke, gde sam sa glumcima iz serije „Jesen stiže, dunjo moja”, koju je Ljubiša režirao, igrala predstavu. Juče smo spominjali kako bi trebalo da ga nazovemo jer se nismo videli duže vreme, a evo koja informacija nas je zatekla. Videla sam ga poslednji put pre šest meseci ispred televizije i tada je sve bilo u redu”, kaže glumica.

nezavisne.com

Podijelite članak