Osam najprljavijih mjesta u stanu: Da li ih redovno čistite?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vjerovatno već brišete unutrašnje police frižidere, ali koliko često ih perete? Redovno biste trebali izvaditi iz frižidera police i spremnike te ih oprati u toploj vodi sa sapunom kako bi svježe namirnice zaštitili od bakterija i prolivene tekućine

Jeste li znali da je daljinski upravljač jedan od najprljavijih predmeta u vašem domu? Ostali mali elektronski uređaji i pribor, kao što su mobitel i slušalice, također mogu biti leglo klica. Redovno čistite sve uređaje u stanu, ali pritom koristite sredstva koja ne štete elektronici.

Ovo vam savjetuje portal Goodhousekeeping.com koji izdvaja najprljavija mjesta u stanu koja bi trebalo da čistimo češće.

Prostor između uređaja i zida
Između frižidera i ormarića ili zida obično je samo dva do tri centimetra razmaka, međutim te pukotine mogu skupiti mnogo prljavštine. Koristite dugu krpu ili tanki nastavak za usisavač da očistite sve teško dostupne kutke.

Police frižidera
Vjerovatno već brišete unutrašnje police frižidere, ali koliko često ih perete? Redovno biste trebali izvaditi iz frižidera police i spremnike te ih oprati u toploj vodi sa sapunom kako bi svježe namirnice zaštitili od bakterija i prolivene tekućine.

Stropni ventilator
Moguće je da ne vidiš prašinu koja se nakuplja na vrhu tvog stropnog ventilatora, ali to ne znači da ona ne postoji. Kako bi spriječila da se prljavština prostruji zrakom, upotrijebi krpu za čišćenje.

Kuhinjske spužve
Vaša kuhinjska spužva upija bakterije tokom čitavog dana. Ako ne želite “čistiti” posuđe spužvom punom bakterija, redovno je dezinficirajte ili zamijenite s novima.

Metla
Iako metla odlično otklanja dosadnu prašinu, jedan dio prljavštine može ostati zarobljen unutar nje. Očistite glavu metle u toploj vodi punoj sapunice pa je isperite pod mlazom tople vode iz tuša.

Kape, šalovi, rukavice
Kape, šalovi i rukavice skupljaju mrtve stanice kože i bakterije pa ih treba redovno prati.

Cekeri i torbe
Platneni cekeri za namirnice ne zagađuju okoliš, no o njima je potrebno voditi brigu. Ubacite svoje višekratno upotrebljive vreće u veš mašinu s vremena na vrijeme. Nemoj zaboraviti ni na torbu u kojoj nosite odjeću za teretanu.

GODISNJICA
MARKETING