Portal 072info

Osumnjičeni voditelj Fikret Hodžić vratio se na Instagram: Život je pun mogućnosti samo ih treba iskušati

fikrethodzic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fikret Hodžić, popularni TV voditelj koji se kao osumnjičeni našao u središtu afere “Respiratori”, od početka pandemije Corona virusa,  na udaru je kritika bh. javnosti, nakon što su putem njegove kompanije “Srebrena malina” uvezeni respiratori iz Kine.

Hodžića Tužilaštvo istražuje zbog nabavke i uvoza 100 respiratora iz Kine u BiH, a pokrenuta je i finansijska istraga koja još traje, uz angažiranje vještaka. U ovom predmetu osumnjičeni su federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, vlasnik “Srebrene malina” Fikret Hodžić i direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pripadnici SIPA-e, u prisustvu tužilaca i istražitelja Tužilaštva BiH,  boravili su nedavno i u prostorijama kompanije „Srebrena malina“ u Srebrenici kako bi provjerili sve navode o novčanim transakcijama.

Navodno je istraga do sada utvrdila da je Hodžić 100.000 KM podigao da bi platio otkup maline od proizvodača. To je dokumentirala njegova odbrana u Sudu BiH, tvrdeći da je riječ o poslovnim obavezama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon hapšenja i puštanja iz pritvora Fikret Hodžić nije se pretjerano oglašavao u javnosti, osim tvrdnji da su njegove “namjere bile čiste”. Jedno vrijeme bio je isključen sa svih društvenih mreža.

Podijelite članak
  • 97
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Spremna optužnica u predmetu “Respiratori”, koga će Tužilaštvo BiH sve teretiti!?

072info.com

Akter afere “Respiratori” Fikret Hodžić uživa na jezeru Modrac

072info.com

Nakon dugo vremena, oglasili se iz kompanije “Srebrna malina”

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)