OTKRIJ: Da li voliš srcem ili glavom

Podijelite vijest

Neke stvari teško priznajemo sami sebi, a ovo je jedna od takvih. Da li zaista volimo osobu sa kojom smo ili smo se zaljubili u sopstvenu predstavu sadašnjeg ili potencijalnog partnera?

Odgovorite, ali iskreno, na sljedeća pitanja.

Koliko vas partner nervira?

U početku veze, partneri uvijek daju najbolje od sebe, ali kako vrijeme lagano prolazi, tako na vidjelo izlaze i neke stvari koje pre nismo imali prilike da primijetimo. Ako imate lagane napade bijesa zbog njegovog ponašanja ili vam je jednostavno neshvatljivo i odbojno iz bilo kog razloga, moguće je da ga volite upravo glavom, ali ne i srcem.

Koliko poštujete osobu u koju ste zaljubljeni?

Kada nekog volite, to znači da volite tu osobu kakva god da je ona. Sa svim manama, i vrlinama, ne uprkos njenim manama. Ukoliko želite konstantno da mijenjate partnera, niste iskreno zaljubljeni u njega. Ili barem ne srcem. Ljubav, ona prava, nije borba između želja i stvarnosti, piše “Kosmopolitan”.

A hemija?

Možda vaš partner uvijek zna šta treba da vam kaže, tu je kada vam treba pomoć utjeha, vi znate da možete da se oslonite na osobu sa kojom ste u vezi ili braku, možda tek planirate da budete. Međutim, imali onih vrućih iskri između vas dvoje? Naravno, ne može cijeli život biti kao na početku veze, ali kada je riječ o pravoj ljubavi leptirići i dalje povremeno zalepršaju…

Savršenstvo?

Možda osoba koju volite zaista zadovoljava sve vaše kriterijume, one koje ste nekada davno stavili na A4 papir, ukrašen srcima. Međutim… Da, uvijek jedno “ali” sreću kvari. Nešto nedostaje, i to nešto možda i nije na vašem spisku. To znači da volite glavom, ali ne i srcem.