Portal 072info

Otkriveno da steroid hidrokortizon značajno smanjuje rizik od smrtnosti kod Covid pacijenata

Screenshot 1 1683
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije će od sada koristiti steroid hidrokortizon u liječenju pacijenata oboljelih od Covid-19 jer su studije pokazale da značajno smanjuje rizik od smrtnog ishoda.

Ovaj protivupalni lijek je jeftin i široko dostupan, a značajno smanjuje smrtnost kod teško oboljelih pacijenata zaraženih koronavirusom, piše SkyNews.

Studija je pokazala da bi hidrokortizon mogao spasiti jednog na svakih 12 pacijenata. Istraživači s Imperial Collegea iz Londona i Nacionalnog istraživačkog centra su otkrili da su pacijenti koji su bili na intezivnoj njezi i liječili se sedam dana hidrokortizonom imali 93 posto šanse za bolji oporavak u odnosu na pacijente koji nisu liječeni ovim steroidom.

Zajedno sa ovim lijekom istraživana je učinkovitost još dvije vrste steroida uključujući i deksametazon za koji je već utvrđeno da smanjuje smrtnost i naširoko se korisiti.

Profesor Anthony Gordon, koji je vodio istraživanje o korisnosti hidrokortizona je rekao “Objavljene studije pokazuju to da sada imamo više izbora u liječenju onih kojima je to najpotrebnije”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 16
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Krizni štab FBiH donio nove mjere, stiže važna izmjena

072info.com

U BiH registrirano 280 novozaraženih i pet preminulih

072info.com

Kako je gotovo cijela Evropa prešla na ‘švedski model‘ iako gotovo nitko to ne želi priznati

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)