Portal 072info

Ove tri stvari nikada ne trebate da govorite svom partneru

Kao ljudi, iz evolucijskih razloga, osjetljiviji smo na negativne misli i djela.

Tako je veća vjerojatnost da će se negativni komentari zadržati u našim mislima nego oni pozitivni, što je vrlo bitno znati, posebno ako ste u ljubavnom odnosu do kojeg vam je stalo.

Drugim riječima, za parove je od vitalne važnosti izgraditi pozitivne interakcije, kako bi imali zdrav i sretan odnos. Jedno istraživanje otkrilo je kako bi taj omjer trebao bti 5:1, u korist pozitivnih interakcija, kako bi ljubav cvjetala, prenosi Index.hr
“Moramo biti proaktivni u izgradnji velikog i debelog jastuka topline i podrške, kako bi izbjegli grube, neizbježne trenutke i padove, kada se dogode”, stoji u zaključku istraživanja. A kako bi to postigli, stručnjaci preporučuju izbjegavanje izgovaranja neke od ove tri fraze:
1. “Da me voliš, ti bi…”
 
2. “Zašto među nama stvari nisu kao nekada?”
 
3. “Ponašaš se isto kao tvoja majka” (ili bilo koji drugi član porodice).
Svaka od ovih triju jednostavnih fraza ostavlja snažan dojam: da želite akciju umjesto riječi, stvari kako su nekad bile ili da jednostavno želite potaknuti odbrambeni mehanizam partnera.
“Ljubav je težak posao, a izazov je shvatiti kako raditi zajedno, kada dođu teška vremena, a ne kako raditi jedno protiv drugog”, zaključak je stručnjaka.

radiosarajevo.ba

Podijelite članak