Ovo je prvi grad sa zakazanim javnim dočekom Nove godine u BiH

sa zaimovic fono alt20210316 153535647 00 09 23 14 Still002 750x422 1

U Banjaluci će povodom obilježavanja Nove godine nastupiti Petar Grašo i Ana Bekuta, a iz Gradske uprave Banjaluke saopšteno je da su dva velika koncerta, koja će biti održana u centru grada, poklon svim Banjalučanima, kao i svim turistima.

“U planu su dvije koncertne večeri, koje se održavaju na dan proslave Nove godine, 31. decembra, te prvog dana Nove godine 1. januara, a koje će zasigurno u Banjuluku privući veliki broj turista iz zemalja okruženja, kao što je to i bio slučaj u prethodnim godinama”, navode iz Gradske uprave.

Namjera Grada Banjaluke kao organizatora jeste da svim sugrađanima ponudi što bolji, atraktivniji i kvalitetniji program koji bi samim tim i doprinio većoj posjeti iz inostranstva. “Upravo zbog toga je odlučeno da jedne večeri bude upriličen cjelovečernji koncert zabavne muzike, a druge večeri program narodne muzike”, navodi se u saopštenju. Pored navedenih izvođača, u dijelu muzičkog programa, učestvovaće i umjetnici i izvođači iz Banjaluke, kako bi se podržala i promovisala i domaća muzička scena.

“Grad Banjaluka, u koordinaciji s Domom zdravlja aktivno prati i učestvuje u procjenjivanju stanja u vezi s epidemiološkom situacijom u čitavom gradu”, saopšteno je. “Grad, zbog ograničenih finansijskih sredstava i dalje traga za donatorima, koji bi pomogli da ovaj događaj bude na zavidnom, regionalnom nivou”, navode iz Gradske uprave Banjaluke.