Pao na vozačkom, pa tužio autoškolu

D88694FC 292B 4A1A AF42 380C4BDBACB3
Spread the love

Tinejdžer iz Kalifornije je nedavno pao na vozačkom ispitu zbog nečega što nije on napravio, već Tesla Model 3 u kojem je polagao ispit.

U razgovoru s lokalnim medijima, 16-godišnji Bruce Rosenblum je rekao da je reč o Teslinom sistemu regenerativnog kočenja.

‘Na samom početku testa instruktorka me je upozorila da auto sam od sebe usporava, kao na znaku stop. I rekla mi je da se to već dogodilo dva puta, prije nego što smo uopšte napustili parking. Onda nastavljamo s testom. Učinio sam sve što test traži, nakon čega mi je rekla da sam pao‘, prisetio se Rosenblum.

Iako se sistem regenerativnog kočenja Modela 3 može onemogućiti, Bruceu nije rečeno da deaktivira sistem, piše Jutarnji.hr. Dečakov otac, Nil, podnijeo je tužbu protiv lokalne kancelarije autoškole, i nakon što su mediji počeli da izvještavaju o priči, odjeljenje autoškole za terenske operacije je Bruceu dalo vozačku dozvolu.

Bruce je na sreću dobio svoju vozačku dozvolu, a autoškola je svom osoblju izdala smjernice da se sistem regenerativnog kočenja više ne može koristiti kao razlog za ocijenjivanje greške u vožnji.

Prethodni članakUzroci i simptomi krize srednjih godina
Sljedeći članakVlasnik ste PlayStationa? Imamo dobre vijesti za vas!