Podigli kredit za vantjelesnu oplodnju pa dobili trojke

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Marija i Miroslav Petrović iz Doljevca su nakon pet godina borbe da postanu roditelji, odlučili da odu na vještačku oplodnju, uložili su sve napore, zadužili se, ali su ipak presretni jer sada imaju tri preslatke kćerkice.

Miroslav Petrović i njegova supruga Marija iz Pukovca u opštini Doljevac, bili su primorani da podignu kredit kako bi ušli u postpuak vantjelesne oplodnje. Iako su otplatili tek deset rata i ostalo im još 26, oni su sretni jer sada imaju kćerke Helenu, Saru i Danicu

Postupak vantjelesne oplodnje je uspio iz prvog pokušaja, a i da nije, Marija i Miroslav bi pokušali ponovo i zadužili se još više, i pored toga što je njena plata 30.000, a suprug moler koji nema stalni posao, piše Blic.

ČITAJ JOŠ:  Ukrao automobil koji ne zna da vozi

– Poslije pet godina borbe da postanemo roditelji, sada više nema odustajanja, pa čak i kad je vantjelesna oplodnja jedino rješenje, a nemaš novca da je platiš. Mislili smo da ćemo uspjeti da uđemo u postupak koji plaća država, ali konkurs za privatne ordinacije nije bio raspisan, a liječenje sam već počela u Leskovcu, kod dr Miodraga Stojkovića – ispričala je Marija.

Dosta novca su izdvojili za analize i nije se moglo nazad. Četiri puta je Marija odlazila u Niš, gdje je dobila identičan odgovor da se čeka raspisivanje konkursa. Kad je već trebalo da uđe u postupak, jer su joj u međuvremenu zamrzli jajne ćelije, saznala je da su već neke žene otišle u Beograd, na državnu kliniku, a da za privatne ne postoji mogućnost da se obavi postupak o trošku države.

ČITAJ JOŠ:  Novi izum: Uređaj za mršavljenje koji "zaključava" vilicu izazvao brojne reakcije

– Nije bilo druge osim da odemo u banku 4. marta i podnesemo zahtjev za kredit. Za vantjelesnu nam je bilo potrebno 345.000 dinara, već smo dali 23.000 za zamrzavanje jajnih ćelija i skoro 100.000 za terapije i analize, ali pošto mi je plata 30.000 dinara, nisam mogla da podignem cijelu sumu, već 280.000. Srećom, drug nam je pozajmio ostatak novca – kaže Marija.

Procecura je bila brza, podigli su namjenski kredit sa fiksnom dinarskom kamatnom stopom od 17 posto na tri godine otplate. Do sada su 100.000 dinara vratili, a samo za kamatu će dati 83.000 dinara.

– I tako, pravo iz banke u bolnicu. Sa velikom nadom, sa velikom vjerom da ću da budem mama, ubjeđena da će sve da uspije, ušla sam u postupak 17. aprila – istakla je ona.

ČITAJ JOŠ:  Apel komšija iz zgrade o štiklama "srušio" društvene mreže

Najteže su bile dvije sedmice neizvjesnosti, ali kada je saznala da su uspjeli i da je u drugom stanju, sreća je bila neizmjerna. Nakon toga je uslijedila još jedna radost – tri embriona su se primila.

I tako su se 17. novembra prošle godine, poslije 33 sedmice koliko su bile u maminom stomaku, u Beogradu rodile Helena (2.100 grama), Sara (1.300 grama) i Danica (1.150 grama).

Helena je sa roditeljima za sedmicu dana izašla iz bolnice i sada ima četiri kilograma. Prije nekoliko dana, sa po kilogramom više, iz Instituta za neonatologiju izašle su i druge dvije bliznakinje. Porodica sada broji pet članova, a u njihovom mjestu trenutno ne postoji sretnije.

GODISNJICA
MARKETING