Pogledajte kako ljudska duša napušta tijelo u trenutku smrti (VIDEO)

slika (6)

Naučnici su GDV tehnikom fotografisali osobu koja umire. Na fotografijama se vidi kako je najprije područje oko stomaka izgubilo svoju životnu snagu, a kasnije i područje glave.

Ruski naučnik dr Konstantin Korotkov tvrdi da fotografije pokazuju tačan trenutak smrti. Snimci pokazuju “dušu” kako polako izlazi iz tijela trenutak prije nego što pacijent postane crven.

Ova istraživanja dr Korotkova, zamjenika direktora instituta za istraživanje fizičke kulture u St. Petesburgu, i svjetski poznatog autoriteta kirlian fotografije, tačnije tehnike vizualizacije otpusnog plina (GDV) u kirlian fotografiji, nedavno su privukli pažnju šire javnosti.

Naučnici su GDV tehnikom fotografisali osobu koja umire. Na fotografijama se vidi kako je najprije područje oko stomaka izgubilo svoju životnu snagu, a kasnije i područje glave. Srce i prepone bili posljednji koji gube životnu snagu, tim redoslijedom.

Naučnici koji koriste GDV tehniku govore kako se aura onih koji umiru neočekivano ili nasilno razlikuje od onih koji doživljavaju mirnu smrt. Duše pokojnika ostaju u stanju konfuzije nekoliko dana i često se vraćaju svojim tijelima, posebno noću.

Korotkov pripisuje taj fenomen neiskorišćenoj energiji zadržanoj od strane duše. On sugeriše da će GDV tehnika takođe moći da bude primjenjivana za razlikovanje pravih vidovnjaka od varalica.

haber.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE