Pogledajte start proizvodnje novog ID.5 u najnaprednijoj tvornici Volkswagena

id 5 proizvodnja 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Još jedan Volkswagenov električni model je ušao u serijsku proizvodnju.

Tvornica u Zwickau je i službeno pokrenula proizvodnju svoj šestog modela, Volkswagena ID.5. Radi se o prvoj velikoj tvornici koja je u potpunosti modificirana za proizvodnju električnih vozila, kojoj će se uskoro pridružiti tvornice u Emdenu, Hanoveru i Chattanoogi, čime će godišnji kapacitet proizvodnje narasti na 1.2 miliona električnih vozila.

Modifikacija tvornice je trajala 26 mjeseci i stajala čak 1.2 milijarde eura. Ove godine je cilj proizvesti minimalno 180.000 vozila. Tvornica je sada opremljena s čak 1625 robota, čime je stupanj automatizacije proizvodnje podignut na 90%.

ČITAJ JOŠ:  Google vas prati i kad ste u Incognito, odnosno privatnom režimu Chrome pretraživača

Površina tvornice je 50.000 četvornih metara, a zapošljava 9000 djelatnika. Trenutni asortiman čini šest modela, i to Volkswagen ID.3, ID.4 i ID.5 plus, Audi Q4 e-tron, Q4 Sportback e-tron i CUPRA Born. Projektirana je za kapacitet proizvodnje od 300.000 primjeraka godišnje.

GODISNJICA
MARKETING