Portal 072info

Porodica u paklu korone: Već šest mjeseci imamo simptome

Vec sest mjeseci imamo simptome 696x443 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Charlie Mountford-Hill (37) iz Velike Britanije kazala je da njenih petero djece već šest mjeseci pate od simptoma COVID-19 i da im je život postao potpuni pakao, prenosi Mirror.

Dvoje mališana najprije su se zarazili u martu, ali je djelovalo kao da su drugih troje izbjegli virus. Međutim, samo mjesec dana kasnije počela je šestomjesečna borba sa simptomima, uključujući osip na koži, stopalima, dijareju…

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Njena najmlađa kćerka, koja je dva puta bila u bolnici, imala je toliko jake bolove da je svakog jutra pitala mamu kada će prestati da je boli stomak.

“To je zauvijek promijenilo moj život. Morala sam da gledam svojih petero djece kako su bolesni šest mjeseci, a i sama sam bila bolesna”, rekla je Charlie.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Njena najmlađa, petogodišnja kćerka Mimi razboljela se 6. marta i bila je bolesna četiri sedmice, a sve vrijeme je imala visoku temperaturu i konstantne bolove.

“Dva puta je bila u bolnici, nije ustajala iz kreveta i svakog dana je plakala”, ispričala je njena mama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Desetogodišnji Indi razbolio se sedam dana poslije svoje sestre, a simptomi su bili jaka letargija, povišena temperatura i dijareja koji su trajali sedmicama.

Iako se činilo da su ostalo troje djece izbjegli koronu, Charlie je kazala da su narednih šest mjeseci patili od “dugoročnih simptoma”.

“Otprilike mjesec dana nakon što smo bili bolesni, primijetila sam da nam opet nije dobro”, kazala je mama

Mimi se ljuštila koža na stopalima i prstima, imala je osipe, boljeli su je zglobovi i bila je letargična. Indi je u maju morao u bolnicu jer je imao problema sa disanjem i imao je užasna krvarenja iz nosa.

“Ogromni krvni ugrušci su mu izlazili iz nosa, bukvalno krvni ugrušci veličine moje šake. To se desilo četiri puta za 24 sata”, navela je ona.

Pored toga, Indiju su i oči bile jako crvene i imao je bolove u stomaku. Beck (12) se također razbolio i imao je osipe na koži, modrice, crvene oči i osipe na stopalima, koji su bili toliko bolni da nije mogao ništa da obuje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osmogodišnji Emet također je “muku mučio” sa osipom koji je trajao nekoliko mjeseci, dok je 15-godišnji Niko imao dijareju i osip poput koprivnjače.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Beganović: Četiri prijateljice otišle na ručak, jedna ih sve zarazila, među njima i trudnica

072info.com

KCUS objavio nove rezultate testiranja na koronu

072info.com

Blizu 22.000 novih slučajeva korone u Italiji, više od 200 preminulih

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6