77
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Dženaza Adisi Atiković, koja je 2. juna pronađena mrtva u svom automobilu Ford Fiesta na lokalitetu Ilinčice kod Tuzle, obavljena je jučer u Gornjoj Tuzli.

Ovaj tragični slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti. Prijatelji i poznanici, čak i oni koji je lično nisu poznavali, putem društvenih mreža oglašavali su se s vrlo emotivnim objavama.

Jedan od video zapisa, zbog svog sadržaja, za kratko vrijeme dostigao je veliku gledanost. Naime, jedna od najpopularnijih bh. TikTokerica Malika, u nedavnoj objavi na ovoj društvenoj mreži, uputila je poruku mladima kako se ponašati u situacijama ako kod nekog primijete neobično ponašanje koje u konačnici može dovesti i do tragičnog ishoda. 

– Ako neko objavi sliku na kojoj plače to ne mora nužno značiti da je ta osoba željna pažnje, možda samo indirektno traži pomoć, navela je Malika i dodala:

– Svako se ponaša drugačije. Neko daje do znanja da mu je loše, a neko je samo nasmijan i ponaša se kao da je sve u redu. Želim da vas zamolim da provjeravate kako su vaši prijatelji i najbliži. Da li imaš neki problem? Da li želiš o nečemu razgovarati? To nije teško. Previše je ljudi koji su se ponašali kao Adisa, a završili su tako što su podigli ruku na sebe – kazala je Malika.