Portal 072info

Poziv osobama koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Bićer, Bjelavići, Bukovlje i Zgošća iz općine Kakanj

kakanj 3
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poziv osobama koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Bićer, Bjelavići, Bukovlje i Zgošća iz općine Kakanj;

PRIJAVITE SVOJE PRAVO NA NEKRETNINAMA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Bićer, Bjelavići, Bukovlje i Zgošća iz općine Kakanj da prijave svoja prava na nekretninama u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Kaknju. Javnom objavom Općinskog suda u Kaknju je dana 21.10.2020. pokrenuta procedura uspostave i zamjene zemljišne knjige. Ovim prilikom pozivamo sve osobe da prijave svoje nekretnine i to najdalje do 21.12.2020. godine.

Prijave se mogu izvršiti u zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Kaknju, na adresi ul. Alije Izetbegovića 110, svakim radnim danom od 07:00 do 15:30 sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sud oglasom poziva građane da u roku od 60 dana od dana objave oglasa prijave svoja prava na nekretninama zemljišnoknjižnom uredu, i tu svoju prijavu dokažu podneskom u dva primjerka. Podnesak koji se dostavlja uz prijavu je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju (original ili ovjerena kopija), odnosno isprava na osnovi koje je građanin stekao pravo vlasništva na svojoj nekretnini.

Također, pozivaju se svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u katastarskim općinama Bićer, Bjelavići, Bukovlje i Zgošća iz općine Kakanj čije je vlasništvo bilo upisano u Knjigu položenih ugovora, da provjere prijenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u zemljišnu knjigu po podacima novog premjera uvidom u istu, u gore navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provoditi će se bez naplate sudske takse.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je pokrenula Projekt registracije nekretnina, u okviru kojeg se provodi usklađivanje podataka iz katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina možete zatražiti putem maila: info@fgu.com.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

KAKANJ | Krađa pošla po zlu: Trojku sa plijenom zaustavila policija

DPA - Portal 072info

KAKANJ: Kod Zeničanina pronađeni šprica, heptanon, metalna kašika…

Portal 072info

Adil Čajo, otac preminule 20-godišnjakinje iz Kaknja: Nisam svoju Aminu ni zagrlio ni poljubio

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME