Pozvala je na ručak bivšeg svekra i svekrvu, a onda skuhala biftek s gljivama: Uslijedila je priča iz noćne more

Pozvala je na ručak bivšeg svekra i svekrvu, a onda skuhala biftek s gljivama: Uslijedila je priča iz noćne more

Detektivi pretražuju dom Erin Patterson, žene koja je uhapšena nakon što je pripremila obrok s otrovnim gljivama koji je usmrtio troje ljudi. Patterson je uhićena u svome domu u Leongathi, istočnoj Victoriji, a trenutno se nalazi na ispitivanju u policijskoj postaji.

Heather Wilkinson (66), njezina sestra Gail Patterson i njezin suprug Don Patterson, oboje stari 70 godina, preminuli su u augustu i to samo nekoliko dana nakon što su pojeli biftek Wellington s gljivama koji je skuhala spomenuta Erin Patterson.

Pattersonovi su bili roditelji njezina bivšeg supruga Simona. Suprug Heather Wilkinson, pastor baptističke crkve Ian Wilkinson (68), jedini je preživio, ali je u kritičnom stanju te je proveo gotovo dva mjeseca u bolnici.

Specijalizirani policijski tim istražitelja trenutno pretražuje kuću Patterson u kojoj se 29. jula održao kobni obiteljski ručak. Doveli su i posebno obučene pse koji mogu nanjušiti USB-ove i SIM kartice.

Pse je osigurala australska savezna policija, koja tvrdi da oni mogu pronaći uređaje za pohranu memorije kao što su USB, hard diskovi, mobiteli, SIM kartice i drugo. Psi se smatraju najelitnijim od svih pasa tragača. Njihovi su nosovi toliko osjetljivi da mogu pronaći sićušne SIM ili memorijske kartice zakopane u zidove ili čak skrivene u voću.

Psi su viđeni kako istražuju različita mjesta u kući, a pomno je pregledan kauč koji se nalazio u stražnjem dijelu kuće. Detektivi i psi tragači nekoliko su puta temeljito pretražili i automobil gospođe Patterson. Policija je zaplijenila brojne predmete uključujući dehidrator za koji se vjeruje da je korišten u pripremi ručka

“Današnje uhićenje samo je sljedeći korak u složenoj i temeljitoj istrazi koju su proveli detektivi Odjela za ubojstva, a koja još nije završena”, rekao je inspektor Dean Thomas.

“Kad završi pretraga prostorija, ženu će ispitati istražitelji Odjela za umorstva. Omogućit ćemo vam više informacija tijekom dana”, dodao je.

Gospođa Patterson odlučno je negirala bilo kakvu krivnju te je izjavila da je ona uzela preostali posljednji tanjur i također pojela porciju, a kasnije je ostatke predala toksikolozima na pregled. Tvrdila je da je gljive kupila u velikom lancu supermarketa, a suhe gljive u jednoj azijskoj trgovini u Melbourneu. Obroke je rasporedila u tanjure te je svojim gostima prepustila da sami odaberu tanjur iz kojeg će jesti.

Zabrinuta je da će njezin bivši suprug nju okriviti za smrt svojih roditelja te zatražiti skrbništvo nad njihovo dvoje djece, prenosi Daily Mail. Patterson je uhićena, a istraga je u tijeku.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica