Premijer Nikšić razgovarao s dobitnicima najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan

Premijer Nikšić razgovarao s dobitnicima najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednikom i članicama Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Federacije Aljom Bošnjakovićem, Zlatom Gaziberom, Fadilom Bajrić i Dževadom Tataragić-Trešnjo.

Članice Saveza i dobitnice najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan zahvalile su se premijeru Nikšiću na pozivu, istaknuvši da je ovo prvi put da ih je neko od zvaničnika primio u posjetu i razgovarao s njima o problemima s kojima se suočavaju kao žene dobitnice priznanja. Kazale su da vjeruju u podršku i cijene razumijevanje i premijera i cijele Vlade FBiH za boračku populaciju i njihove probleme.

Premijer Nikšić se također zahvalio na podršci i povjerenju Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Vladi Federacije BiH.

– Ne radimo ništa što nije naša obaveza i zadatak. Briga o boračkoj populaciji, u kojoj su i žene, jeste miminum i cijenim što se sjećate i naših napora iz mog prethodnog mandata da se borcima skrbi na pravičan i sistemski način i to ćemo činiti i u narednom periodu. Svima nam treba više solidarnosti, podrške i međusobnog razumijevanja, te vam zahvaljujem što ste danas ovdje i vjerujete u Vladu FBiH – poručio je premijer Nikšić.

Sastanku je prisustvovao i ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokimić koji se ranije sastao s predstavnicima Saveza.  

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE