Primili ste sumnjivu e-poštu od Facebooka? Evo šta trebate učiniti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Moguće je kako ste ovih dana primili e-poštu koju je navodno poslao Facebook, a u kojoj piše kako vaš račun zahtijeva naprednu sigurnost Facebook Protecta?

Poruka vas pokušava uvjeriti kako morate pod hitno uključiti Facebook Protect, inače će vaš korisnički račun biti zaključan.

Zbog toga bi se mogla činiti sumnjivom. Ipak, riječ je o legitimnoj e-pošti.

Facebookova matična kompanija Meta Platforms slala ju je korisničkim računima sa širim dosegom na društvenoj mreži. Ako vam se i dalje čini da je riječ o prijevari, kako možete provjeriti je li to doista slučaj? I reagirati ukoliko je ipak u pitanju prijevara?

Je li [email protected] sigurna adresa e-pošte?

[email protected] je adresa koju Facebook koristi za slanje e-pošte svojim korisnicima u vezi s računalnom sigurnošću.

Ako primite e-poruku s adrese koja sadrži istu domenu (@facebookmail), ona je legitimna i dolazi iz Facebooka. Trebali biste slijediti upute u e-poruci.

Kako izgleda e-pošta [email protected]?

Facebook je slao posebnu sigurnosnu e-poštu korisničkim računima s velikom publikom, koji vode važne stranice. Ili koji imaju veliki značaj za zajednicu, posebno s adrese koja glasi”[email protected].

U poruci Facebook kaže da osoba koja prima poruku ima širi doseg na platformi, pa može biti više izložena napadima kibernetičkih kriminalaca.

Kako bi se tome suprotstavili, e-pošta ih potiče na uključivanje Facebook Protecta na svojim računima, ekskluzivne značajke dostupne ograničenom broju korisnika.

Iako se cjelokupni sadržaj e-pošte čini autentičnim, gubi dio vjerodostojnosti zbog upozorenja kako će im korisnički računi biti zaključani ako ne aktiviraju Facebook Protect do određenog datuma.

Iako ta žurba inače treba izazvati sumnju, u Facebooku su je ipak odlučili uvrstiti u službenu poruku jer se, eto, brinu o vašoj sigurnosti.

Ali, može li e-poruka u kojoj se traži aktivacija Facebook Protecta također biti prijevara? Da, i to je moguće.