Portal 072info

Procurili detalji: Ovo je novi, neobični karavan iz Volkswagena

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Volkswagen je za 24. jun najavio predstavljanje redizajniranog Arteona, ali i potpuno novu verziju Shooting Brake koja u principu predstavlja karavansko izdanje ovog modela.

Ali, fotografije serijskog modela namijenjenog kineskom tržištu već su procurile na internet.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Model koji je zamijenio Passat CC, iako u Volkswagenu to negiraju i navode da se Arteon pozicionirao između nekadašnjeg Passata CC i Phaetona (iako u Kini i dalje nosi oznaku CC), sada je nakon forme kupea s četvero vrata dobio svoju karavan verziju, nazvanu Shooting Brake.

Ono što se s fotografija može primijetiti je da je serijska verzija ostala dosljedna prikazanim crtežima kojim je Volkswagen nedavno najavio novi model, kao i da je predstavljeni model u Alltrack verziji s tzv. soft-road elementima koji karakteriše ovu vrstu vozila.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Takođe, mogu se primijetiti i dva različita paketa opreme, gdje je bijeli Arteon regularni model, dok je Turmeric Yellow žuti u paketu opreme koji podsjeća na R-Line, s hromiranim detaljima i fabrički zatamnjenim zadnjim staklima.

Uz to se mogu primijetiti i razlike u motorizaciji, odnosno oznakama koje ova dva Arteona nose – bijeli nosi oznaku 330 TSI i pokreće ga 2.0-litreni turbo benzinac od 186 konjskih snaga, dok žuti Arteon ima oznaku 380 TSI (barem se tako čini), što znači da se ispod haube nalazi 2.0 TSI motor od 220 konja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Pitanje je hoće li takve oznake i spomenute pogonske jedinice biti dostupne i u Evropi, koja je tradicionalno dosta orijentisana na dizel motore. Za pretpostaviti je da će se u ponudi naći motori slični onim u aktuelnom Passatu, odnosno 2.0 TSI kao i 2.0 TDI, s 280, odnosno 190 i 240 konja, prenosi TopSpeed.

(index.hr)

Podijelite članak
  • 6
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Volkswagen ulaže u električne automobile u Kini

072info.com

Volkswagena podružnica MAN ukida više od devet hiljada radnih mjesta

072info.com

Da li je ovo najveći zaljubljenik u Volkswagen?

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6