Portal 072info

Provjerite jeste li bili žrtva hakerskog napada na Facebooku

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
U petak je ova društvena mreža saopštila da je je nekoliko miliona računa na Facebooku hakirano, ali ono što je dobra vijest jeste da nisu mogli pristupiti osjetljivim informacijama poput vaše lozinke ili finansijskih informacija, prenosi Gadgets.

Međutim ono čemu su hakeri imali pristup i zbog čega biste se trebali osjećati nesigurnim i zabrinutim jesu informacije o vašem spolu, bračnom statusu, mjestu rođenja i drugim informacijama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Facebook je brzo omogućio korisnicima da provjere čemu su hakeri to pristupili i kazao kako je problem sada riješen.

Kompanija je napravila web platformu koju njihovih 2 milijarde korisnika širom svijeta mogu koristiti kako bi provjerili jesu li im hakeri pristupili računu, te da ako je tačno, koje su to informacije ukradene. Stranica će također pružati smjernice o tome kako pronaći sumnjive poruke ili tekstove.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Facebook će također direktno slati poruke osobama koje su pogođene hakerskim napadom.

Hakeri još pristupaju imenima, e-mail adresama ili telefonskim brojevima, kojoj religiji pripadate, gdje trenutno živite, koje jezike govorite, posljednjih deset mjesta koje ste posjetili i stranice koje pratite, kao i 15 posljednjih pretraživanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz Facebooka su potvrdili i da je dodatnih milion računa pogođeno ali da hakeri nisu dobili nikakve informacije od njih, te su dodali kako ovaj hakerski napad istražuje FBI.

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME