Prvo hapšenje zbog filma ‘Toma’: Osumnjičen za neovlašteno dijeljenje linka

hapsenje ilustracija
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Jedan od osumnjičenih za neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi film ‘Toma’ po društvenim mrežama uhapšen je i u nedjelju je saslušan u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal, gdje je priznao krivicu i detaljno iznio odbranu, rečeno je u tom tužilaštvu.

Svi oni koji su dalje neovlašteno podijelili ovaj link sa filmom ”Toma”, biće također procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju, poručuju iz tužilaštva.

Takođe se radi na otkrivanju i procesuiranju osobe od koje je ovaj link potekao.

Osumnjičeni se tereti za neovlašteno korišćenje autorskih prava i određena mu je mjera zabrane upotrebe interneta, kako bi se spriječile dalje zloupotrebe, piše Mondo.

Krivičnu prijavu protiv NN lica ovim povodom policiji su u petak ujutru podnijele produkcijske kuće ‘MinaCord’ i’ CobraFilm’, koje su vlasnici autorskih prava filma “Toma”.

Podsjetimo da su ranije produkcijske kuće prijavile kršenje autorskih prava nadležnim organima.

Svi uočeni kosrisnici koji su neovlašteno dijelili film “Toma”, obaviješteni su da ukoliko sa svojih naloga ne uklone sporni materijal, protiv njih će biti pokrenuta krivična prijava Tužilaštvu za Visokotehnološki kriminal, koja će se odnositi na direktnu umješanost u neovlašćeno iskorištavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, kao i materijalnu nadoknadu za štetu nanetu djelovanjem.

Producenti filma ‘Toma’ Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić oglasili su se ovim povodom i pozvali prijatelje filma i poštovaoce umjetnosti Tome Zdravkovića da pravo iskustvo dožive u bioskopu.

GODISNJICA
MARKETING