Portal 072info

REAKCIJE: “Sultanu naš!, Da se Izetbegović kandiduje, SDA neće pobijediti u Zenici”

nezirpivic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što su sinoć iz zeničke SDA zvanično potvrdili ranija pisanja 072info, da je Nezir Pivić kandidat ove stranke za gradonačelnika Zenice na predstojećim Lokalnim izborima, a nakon što su kandidaturu odbili svi kojima je ponuđena, brojne su reakcije javnosti.

Činjenica, evidentna je i mizerna podrška ovom kandidatu za gradonačelničku funkciju, među kojima su i studenti, čiji se komentari tumače kao dodvoravanje svome profesoru. Međutim, ipak je više onih koji smatraju da je Sarajevo ponovo odlučivalo za Zenicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Slika zaslona 2020 08 13 u 09 43 34

Simpatičan je i komentar u kojem Zeničanin kandidata Pivića naziva Sultanom, pa je napisao: “Sultane naš uz tebe smo, ako Bog da do pobjede”. No, više je onih koji su razočarani što je Pivić kandidat s obzirom na brojne druge funkcije koje trenutno obnaša, nazivajući ga zbog toga “Multipraktikom”.

Slika zaslona 2020 08 13 u 09 43 57

-Da mu nije malo previše toliko funkcija da radi. Slomiće se jadnik. Pa on će se razguliti, koliko funkcija obavlja, MULTIPRAKTIK. Ne bi jadan ni on, ali mora. Ni njegova Starina ga neće. Žrtveno janje. SDA ponovo gubi gradonačelnika. Da SDA Bakira Izetbegovića kandiduje, neće pobijediti u Zenici – samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Slika zaslona 2020 08 13 u 09 45 09

Podsjetimo, u utrci za gradonačelnika Zenice na predstojećim izborima je i aktuelni gradonačelnik Fuad Kasumović, koji, inače, uživa najveću podršku građana, mladi Arnel Isak, ministar u Vladi ZDK, profesor Dženan Skelić, Boris Britvar…

S obzirom na činjenicu da su građani svjesni da je protekle četiri godine većina u Gradskom vijeću Zenica, predvođena “zelenim”, blokirala svaki projekt koji je bio za razvoj grada, onda i ne čudi da već prilikom same objave kandidata nemaju podršku. Evidentno je, davno su je izgubili. Građani su nikada odlučniji da kazne maćehinski odnos SDA prema grada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Slika zaslona 2020 08 13 u 09 45 52

S druge strane, podrška Kasumoviću, također, je očekivana budući da se sve vrijeme borio sa političkim hobotnicama koje su ga opstruirale u svakoj namjeri da promijeni život u Zenici. Uprkos tome, uradio je brojne infrastrukturne projekte, historijski projekt “Toplane Zenica”, vratio život građanima organizirajući dočeke Nove godine, Zenica summer fest, Studengrad…

Da su u centrali SDA svjesni da ne mogu parirati Kasumoviću u Zenici pokazuju i naša saznanja da su odbili podržati A-SDA kandidata za gradonačelnika. Iz centrale su poručili da, ukoliko niko ne želi biti kandidat, budući da je mnogima ponuđeno – ali su to odbili, onda na megdan Kasumoviću mora izaći Pivić, kao predsjednik GO SDA Zenica. To je, navodno, i politički kraj za Pivića “Sultana”, a sve u režiji centrale stranke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U narednim danima naš portal pisat će i o listama za Gradsko vijeće Zenica, a na kojima se nalaze već istrošena, gladna pozicija, politička imena, koja su, baš kao i Pivić, već na brojnim funkcijama.

Podijelite članak
  • 1.4K
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

LOKALNI IZBORI 2020: Političko oglašavanje na najčitanijem portalu u ZDK i šire

072info.com

Evo za koja se preizbornma obećanja može ići u zatvor

072info.com

Lista Naroda i Pravde za Gradsko vijeće Zenice

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)