RS: Učenici definitivno od ponedjeljka u klupama

skola 7

Republički štab za vanredne situacije donio je danas Zaključak o odvijanju vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih i srednjih škola u RS-u.

U Zaključku je navedeno da se nastava, sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine, organizovanje proširenog programa (produženi boravak i jutarnje čuvanje), od 2. novembra 2020. godine, nastavljaju u prostorijama osnovnih i srednjih škola u RS-u, u skladu sa Zaključkom Vlade RS-a broj 04/1-012-2-2184/20 od 17.08.2020. godine i Planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona od 24. avgusta, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete i kulture RS, pišu Nezavisne.

Navodi se da sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u RS, u skladu sa epidemiološkom situacijom, u narednom periodu, mogu Ministarstvu prosvjete i kulture dostaviti prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama.

Dodaje se da prijedlog za obustavljanje nastave može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

“Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod će, u slučaju potrebe u bilo kojoj lokalnoj samoupravi, za učenike osnovne škole, u saradnji sa Јavnim servisom Radio-televizije RS, organizovati nastavu na daljinu, a za učenike srednje škole nastava na daljinu će se organizovati putem elektronskih sredstava komunikacije, na isti način kao što je to bilo uspješno realizovano u drugom polugodištu prethodne školske godine”, navodi se u saopćenju Ministarstva.

Copy

Prethodni članakSlijepa djevojčica prvi put ugledala svoju majku nakon operacije
Sljedeći članakKaramehić: Kolektivni imunitet nije legalna strategija, ako nastavimo ovako, de facto idemo ka tome