Sa partnerom kao prvi put: Zaljubite se u svog muškarca ponovo ovog proljeća!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U dugim vezama i brakovima periodi otuđenja nisu ništa neobično. Posao, obaveze i ubrzani tempo života mogu da nas razdvoje od partnera, ali to nije razlog za brigu ako ste spremni na rasplamsavanje stare ljubavne iskre. Donosimo vam savjete koji će vam pomoći da se ponovo zaljubite u svog partnera.

1. Češće ga dodirujte i ljubite

Pokoji blagi dodir, čvrst zagrljaj ili poljubac probudiće emocije u vama. Fizički kontakt je važan element svake veze, a partneri u dugim vezama često zaboravljaju na tu vrstu jednostavne fizičke intimnosti. Nauka je potvrdila da se prilikom dodira u mozgu oslobađaju hormoni koji podstiču razvoj ljubavnih osjećanja, a psiholozi preporučuju i minimalno tri duga zagrljaja dnevno za održavanje ljubavi. Nemojte štedjeti ni na poljupcima, piše Kurir.

2. Spavajte bliže svom partneru

To je još jedan način fizičkog približavanja partneru. Zaboravite na pravilo prema kojem svako ima svoju stranu kreveta. Zagrlite ga prije spavanja i dopustite njemu da zagrli vas. Buđenje u rukama voljene osobe izmamiće osmijeh na vaše lice i stvoriće novu bliskost.

3. Zaboravite tehnologiju

Ponekad jednostavno treba da zaboravite na mobilne telefone i laptopove i da se okrenete partneru jer tehnologija čak može da otuđi ljude. Odredite dio dana kada ćete potpuno da se posvetite partneru bez ikakvih smetnji. Možete da isključite mobilne telefone tokom večere ili da izbacite televizor iz spavaće sobe.

4. Obratite pažnju na njegove interese

Podstaknite ga da se vrati stvarima koje ga raduju. Podsjetite ga koliko je volio da svira gitaru ili da trenira neki sport. Kada ga vidite u sretnog, opuštenog i zadovoljnog, odmah ćete da se prisjetite ko je zapravo čovjek koji vas je osvojio.

5. Pronađite zajedničku aktivnost

Bitno je da oba partnera njeguju svoje interese, ali dobro je da pronađete nešto što ćete zajedno da radite. Šetnja, odlazak u bioskop, kuhanje večere su samo neki od prijedloga. Ako vam je dosadio izgled vaše spavaće sobe, možete zajedno da se uhvatite u koštac s bojama i da je okrečite, zajedničke aktivnosti sigurno će da vas zbliže.

6. Flertujte

Možda mislite da je flert vezan samo za rane faze veze, ali on uvijek može da probudi stare strasti i sjajna je uvertira za vruće igrice u spavaćoj sobi. Ne zaboravite da mu udjelite kompliment, a možete da mu pošaljete i seksi SMS.

7. Idite na izlet

Rijetki danas imaju finansijskih sredstava i vremena za duga putovanja, a i slobodni vikendi su postali luksuz. Ako niste u mogućnosti da provedete nekoliko dana s partnerom, uputite se na kratki izlet. Uskočite u automobil, idite u prirodu ili posjetite obližnji grad. Tako ćete na nekoliko sati da se udaljite od svakodnevice i da uživate u međusobnom društvu.

GODISNJICA
MARKETING