8DE916AB C0D1 4E13 BBA9 8CCCDAC1775D
AUTOR: P.D.
DATUM: stu 8, 2021 @ 15:25
KATEGORIJA: Promo
FIXGEHALT

Rastom i razvojem u Bosni i Hercegovini, te brigom o tome da svaki pojedinac bude zadovoljan na svom radnom mjestu, Transcom je od 01.11.2021 stvorio još bolje uslove za rad, te povećao plate za sve zaposlenike i time pokazao da je apsolutni lider u svojoj industriji.

NER FIT
082F9E43 03DF 4260 BC2D 743AF71A8ABB

U julu ove godine, Transcom je obilježio službeno otvorenje centra u Zenici na kojem su prisustvovale brojne zvanice. Bosna i Hercegovina prepoznata je kao izuzetno atraktivno tržište, sa jako kvalitetnom radnom snagom i već tada je najavljen rast na ovim prostorima, koji se danas nastavlja. U samo godinu dana, kako je prisutan na bosanskohercegovačkom tržištu, Transcom je proširio svoje poslovanje, te otvorio niz novih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini, kako u Zenici, tako i u Tuzli i Banjaluci.

U Bosni i Hercegovini sada broji više od 230 zaposlenika, i nastavlja da raste, ovaj put zapošljavajući u Zenici. Posao u centru za korisničku podršku u Zenici odnosi se na zaprimanje dolaznih poziva te na odgovaranje na dolazne upite zaprimljene pisanim putem od strane korisnika širom svijeta. Komunikacija se obavlja na njemačkom jeziku, a svaki član tima prije početka rada prolazi kroz detaljnu i vrlo dobro strukturiranu plaćenu obuku za posao u kojoj se upoznaje sa sistemom potrebnim za rad.

Kompanija pruža stabilnost radnih mjesta, o čemu svjedoči velik broj zaposlenika u regionu koji su više od 15 godina dio Transcom tima i koji su u kompaniji razvijali svoju karijeru, često krećući sa pozicije agenta u korisničkoj podršci. Transcom je uvijek bio atraktivan poslodavac i osiguravao je odlične uslove rada, te sada sa svojim rastom poboljšava i povećava radne benefite, što ga čini vodećim poslodavcem.

Tekst se nastavlja nakon reklame
96100F3B 2D2A 4C41 9AA1 F82208668C2F

Svim zaposlenicima kompanije omogućena je atraktivna konkurentna plata uz motivirajuće mjesečne bonuse, koja je s rastom kompanije u BIH dodatno povećana. Zaposlenje u kompaniji moguće je uz ugovor o radu na puno ili nepuno radno vrijeme, a svi novi zaposlenici prolaze kroz profesionalnu obuku za posao u trajanju od dvije sedmice uz prijavu od prvog dana obuke. Zaposlenima su omogućena dva slobodna dana u sedmici, a kompanija pridaje veliku pozornost održavanju zdrave radne atmosfere i prijateljskog duha među zaposlenima, te pruža niz drugih pogodnosti, koje uključuju i dodatnu zdravstvenu polisu osiguranja, bonus za preporuku novih zaposlenika, kao i bonus dobrodošlice svim novim članovima tima.

558432F1 7F30 4295 8E01 AC27A21FDAC8

Prostorije Transcoma opremljene su prema najvišim evropskim standardima, a zaposlenici u Zenici, pored moderno opremljene kuhinje i prostorije za odmor i zabavu, imaju mogućnost zajedničke pauze provoditi na terasi centra koji se proteže na dva sprata. 

Pored čvrste povezanosti među članovima tima, zdrave radne sredine i izraženog timskog duha među zaposlenicima, kompaniju karakterišu česta interna unaprijeđenja uposlenika na više pozicije, zbog čega je u kompaniji moguće izgraditi karijeru u prilično kratom roku. Ono što je bitno napomenuti jeste da Transcom pridaje veliku pozornost zajednicama u kojima posluje, te u sklopu svog Transcom Cares programa na različite načine provodi aktivnosti kojima se kroz različite oblike pomoći pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

D0E89163 F5AB 4969 9E2D B502ACF6C72D

S obzirom na dodatan rast i otvaranje niza novih radnih mjesta, Transcom poziva sve zainteresovane za posao da se prijave, te da preporuče svojim poznanicima i prijateljima koji aktivno govore njemački jezik da pročitaju više o kompaniji i stupe u kontakt sa Transcom timom. Detalji vezani uz otvorena radna mjesta dostupni su putem sljedećeg linka, a svi zainteresirani mogu stupiti u kontakt sa specijalistima za selekciju i zapošljavanje putem email adrese bih.careers@transcom.com.

Šta kažu zaposleni u Zenici:

‘’Radim u Transcomu već mjesec dana i svi utisci su pozitivni. Odlični uvijeti rada. Izuzetno prijatno okruženje gdje zaista možete ostvariti komunikaciju sa kolegama. Svi su susretljivi i spremni pomoći kad god je to moguće. Međusobno se poštujemo i smatram da je to jako bitno u ovakvoj sredini. Najviše mi se sviđa mogućnost napretka na bolje radne pozicije, tako da uloženi trud nije uzaludan. Sve u svemu, zadovoljstvo mi je biti dio Transcom tima.’’  

Hamza, Agent u korisničkoj podršci, Zenica

‘’Odlični uvjeti rada, jako pozitivno i zdravo okruženje gdje su svi uvijek spremni pomoći, nebitno na kojoj su poziciji. Do sada sam radila u mnogo firmi, ali sam u Transcom-u pronašla sve ono što nijedna druga firma nije imala – prije svega mogućnost napredovanja, a rad i trud se itekako cijene!’’

Ena, Agentica u korisničkoj podršci, Zenica

LIDER