Kantonalna bolnica Zenica KBZ KB Zenica
AUTOR: P.D.
DATUM: sij 10, 2022 @ 20:18
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Najmanje pet osoba zaposlenih u Upravi Kantonalne bolnice Zenica pozitivno je na koronavirus, saznaje 072info.

Među zaraženima su, između ostalih, Kasim Spahić, pomoćnik direktora za medicinske poslove, kao i pomoćnik direktora za pravne poslove Lejla Beganović, pravnici iz Sektora za pravne poslove, na čelu sa rukovodiocom Sektora.  

Kako saznaje 072info, na sreću niko od njih nema teže nego srednje i lake kliničke slike. Međutim, činjenica da je nekoliko pravnika, radnica iz finansija, kao i dva pomoćnika direktora na bolovanju zbog koronavirusa, to će svakako opteretiti poslovanje bolnice narednih 10-15 dana. 

Primjera radi, trenutno ne postoji osoba koja se mpze postaviti da rukovodi Sektorom za pravne poslove. 

Tekst se nastavlja nakon reklame

Saznajemo da je koronavirus najprije dijagnosticirana kod Beganović, a njoj je pozitivan nalaz na COVID-19 stigao u četvrtak. Nakon nje u subotu je pozitivan nalaz stigao i za Spahića, a jutros za tri pravnika i radnicu na protokolu. 

Posebno je zabrinjavajuće i to kako je Spahić primio tri doze vakcine, međutim, uprkos tome je pozitivan na koronavirus.

Hoće li odsustvo većeg broja ključnih uposlenika iz Uprave zeničke bolnice dovesti do problema u radu ove zdravstvene ustanove, pokazati će vrijeme. 

LIDER