SBB: Bužimska SDA ili pojedinci iz Zenice, svjesno ili ne, direktno rade protiv bošnjačkog naroda i BiH

sbb 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bosna i Hercegovina je sekularna multietnička država, ravnopravnih naroda i građana koji imaju jednaka prava na svakom pedlju naše zemlje. To je suština i biće Bosne i Hercegovine, takva BiH je cilj većine Bošnjaka i takvu BiH je branila i odbranila Armija RBiH za vrijeme agresije.

Svaka druga Bosna i Hercegovina, pa i ona koju nam putem bilborda propagira SDA iz Bužima ili drugi pojedinci iz Zenice, želja je retrogradnih i separatističkih politika, koje posljednjih mjeseci i godina otvoreno napadaju naš narod i državu.

Bužimska SDA ili pojedinci iz Zenice, svjesno ili ne, direktno rade protiv bošnjačkog naroda i predstavljaju ga onakvim kakvim ga žele vidjeti i predstaviti Dodik, Orban, Janša…

Stoga, Savez za bolju budućnost BiH osuđuje i odlučno ustaje protiv načina razmišljanja i ponašanja pojedinaca iz Bužima i Zenice, kojima smeta javno čestitanje Nove godine ili Božića. Vjerujemo da je njihov čin odraz nezrelosti ili nepromišljenosti, jer su u vrlo delikatnom trenutku za našu državu nanijeli štetu Bošnjacima i BiH.

Isto tako, SBB čvrsto stoji na liniji odbrane individualnih i kolektivnih vjerskih prava Bošnjaka muslimana, ali i svih drugih građana BiH. Uvijek ćemo braniti vjerska prava i zastupati interese Islamske zajednice BiH, te i ovoga puta pozivamo vlasti na državnom nivou da država BiH konačno potpiše ugovor s Islamskom zajednicom i tako ukine višegodišnju diskriminaciju prema IZBiH.