SDP: Vlast u ZDK protiv stambenog zbrinjavanja mladih

SDP: Vlast u ZDK protiv stambenog zbrinjavanja mladih

Klub zastupnika SDP BiH je na Prijedlog Budžeta Zeničko-dobojskog kantona, koji po četvrti put ide po skraćenom postupku gdje je zastupnicima skraćen rok za dostavu amandmana, ipak podnio 12 amandmana. 

Komisija je utvrdila da je, navodno, ispravno samo 5 amandmana. Da paradoks bude veći podnesen je istovjetan amandman kao i prethodne godine, koji je tada bio formalno pravno ispravan, a sada neispravan?

U svojoj pogubljenoj politici, Vlast u ZDK je tako odbila amandman kojim bi se osigurala sredstva za pomoć teško oboljeloj djeci kojoj je potrebno liječenje u inostranstvu.

Da Vlast ne zanimaju mladi i egzodus cijelih porodica govori i činjenica da su odbili amandman kojim bi se osigurala sredstva u visini od 10.000 KM za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih.

Prema zvaničnim procjenama i statistikama u BiH postoji skoro 90.000 bračnih parova koji imaju problem sa začećem – te je medicinski potpomognuta oplodnja najefikasnija metoda liječenja neplodnosti parova koji žele potomstvo. 

No, čini se da ni to ne zanima Vlast u ZDK jer su odbili i amandman kojim bi se povećala sredstva za sufinasiranje vantjelesne oplodnje.

O “želji” da transparentno i objektivno informišu javnost govori i činjenica da u Budžet za 2022. godinu ne žele uvrstiti sredstva za snimanje i emitovanje sjednica Skupštine ZDK valjda tako računaju da će sramota biti manja.

I na kraju, o tome kako ova Vlada nepotizma i stranačko-porodičnih veza radi najbolje govori činjenica da smo zaključno sa 2018. godinom imali 8253 uposlenih na Budžetu ZDK dok je za 2022. godinu planirano ni manje ni više nego 9091 uposlenih na teret Budžeta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS