Skomorac: Sve usluge podići ćemo na viši nivo

Podijelite vijest

– Imali smo čast primiti u goste predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, federalnog i kantonalnog premijera Fadila Novalića i Mirzu Ganića, da im prezentiramo sve šta je bolnica i uopće Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona poduzeo u realizaciji zdravstvenog sistema – kazao je Rasim Skomorac, direktor zeničke bolnice. 

Dodaje da je posebno prezentiran način organizacije bolnice kako bi se prilagodili novonastalim okolnostima i osigurali da ova ustanova u svakom trenutku može pružiti svim pacijentima potrebnu zdravstvenu zaštitu.

ČITAJ JOŠ:  Sindikat radnika Zraka: Ne treba nam Novalićeva milostinja, nego uprava koja će nam naći posao

Prema riječima Skomorca, naredbama i organizacijom viših struktura, prilagodili su organizaciju i proveli sve što je trebalo.

– Obezbijedili smo puteve kretanja i za sumnjive, pozitivne i negativne pacijente. I dalje smo u mogućnosti da pružimo sve neophodne zdravstvene usluge za sve one kojima je potrebna.

Dakle, svaku vrstu usluge, bez obzira da li se radi o hiruškoj ili ne. Od početka smo se organizirali i to funkcionira na zadovoljavajući način – kaže Skomorac. 

Nakon ove posjete i obećanja, dodaje direktor, koja je iznio premijer, a koja će doći u medicinskoj i zaštitnoj opremi koju očekuju s nivoa federacije, sve usluge podići će na viši nivo.

ČITAJ JOŠ:  Naučnici u šišmišima pronašli novi koronavirus. Otporan je na cjepiva

– Stigla je sva oprema za PCR aparat i u toku ove sedmice očekujemo da stignu još neke sitnice. Možda ćemo krajem ove ili početkom naredne sedmice, dok stignu i dovoljne količine testova, moći pružati uslugu testiranja na koronavirus – zaključio je Skomorac.

Avaz


Podijelite vijest