Spektakl mladosti i ljepote u Zenici

Nakon vrlo uspješne godine u kojoj je direkcija IZBORA ZA FOTOMODELA Bosne i Hercegovine,  realizirala 20 predtakmičenja širom Bosne i Hercegovine, dva polufinala za Federaciju i Republiku Srpsku, te sprektakularni finalni izbor u Mostaru, vrijeme je za novu sezonu ovog popularnog projekta.

U protekloj sezoni direkcija se pobrinula da sve učesnice dobiju vrijedne nagrade, da u okviru tri models kampa steknu zavidno iskustvo i znanje iz oblasti modelinga i javnog nastupa, te da djevojke uživaju u svim privilegijama i dobro organiziranom projektu.

Predanim trudom i radom te zalaganjem direkcija je dodjelila dvije stipendije za fakultete ukupne vrijednosti 24 000KM, koje je obezbjedio Internacionalni Univerzitet.

Najuspješnije djevojke postale su dijelom muzičkih spotova,reklama,te su nosile revije uspješnih kompanija i dizajnera širom BiH.

U nedjelju 26.06.2022. godine regija Zenica birala je svoje predstavnice za Izbor Fotomodela Federacije BiH.Ovaj spektakl mladosti i ljepote se održao u City Centru Zenica, a učešće je uzelo dvanaest djevojaka koje su izabrane na kastingu. 

Djevojke su prisustvovale trodnevnim pripremama, gdje su uvježbavale sve potrebno za show, te su radile i fotografije pomoću kojih smo izabrali Fotomodela publike regije Zenica.

Titulu FOTOMODEL PUBLIKE REGIJE ZENICApripala je Lamiji Bureković, titula FOTOMODEL MEDIJA REGIJE ZENICA pripala je Sajra Čoloman, titula FOTOMODEL ŠARMA pripala je Suani Mahmić,titula FOTOMODEL FASHION M REGIJE ZENICA pripala je Nejli Odobašić, titula II PRATILJE FOTOMODELA REGIJE ZENICA pripala je Edina Telalović, titula I PRATILJE FOTOMODELA REGIJE ZENICA pripala je Ajni Aličković,pobjednica večeri prelijepa Lejla Kršlak TOP FOTOMODEL REGIJE ZENICA.

6 prvoplasiranih steklo je pravo učešća na federalnom takmičenju a tome će prethoditi izrada booka, te učešće na revijama.

U toku je priprema relalizacije,obuke učesnica za polufinalnofederalno takmičenje.

Direkcija će povesti računa o fizičkom i mentalnom stanju učesnica kroz same pripreme.

Domaćin je bio City Centar Zenica.

Generalni pokrovitelj projekta je bio Grad Zenica.

Sponzori koji su podržali projekat su Condor security,Infinity lounge bar,te Restoran Ciao Bella.

Za make up pobrinula se Make up by Adna Neslanović.Predivne bukete za pobjednice pripremila je Cvjećara Magnolija kao i poklone Djidji & Co , te Aja nakit.

Event su upotpunili naši gosti DT STARS, Balerine Ars centar Zenica, te pred samo proglašenje prvoplasiranih takmičarki show je upotpunio Haris Šabanović.

Medijski pokrovitelji projekta su Azra magazin,Direktno.ba, Zenicablog, Zenit radio, Zenit.ba, 072 info.