ŠTA IH DEFINIŠE: Rak osjeća, Bik ima, Jarac koristi, Lav hoće…

Životni kredo je nešto što nas definira i pokreće u životu te je duboko ukorjenjen u karakteru. Otkrijte koji je osobni životni princip svakog znaka u Zodijaku…

Ovan: “Ja jesam”
Kod pripadnika ovog znaka vrijedi ona stara “što vidiš, to i dobiješ”. Njihovo ponašanje i riječi su istinski odraz njihove osobnosti i vrlo rijetko će prikrivati kako se osjećaju. Kome to odgovara – super, a kome ne – još bolje, Ovnovi na njih neće trošiti svoje vrijeme.

Bik: “Ja imam”
Pripadnici ovog znaka cijene ono što su u svome životu stekli – od odnosa i zadovoljstva do materijalnih stvari. Vjeruju kako iza svega toga stoji trud i rad, a to je ono što ih definira. Ne fokusiraju se na površne stvari, već one za koje se treba i pomučiti i upravo zbog toga ih drže blizu sebe i ne žele pustiti.

Blizanci: “Ja razmišljam”
Pripadnici ovog znaka imaju neutaživu želju za znanjem i informacijama svih vrsta. Njihov mozak je gotovo uvijek u pogonu te su za njih misli ono što najviše određuje ljude. Važno im je kakvi su stavovi ljudi koji ih okružuju i po tome ih prosuđuju, a duboko cijene sve ono što im donosi nove perspektive i uči ih.

Rak: “Ja osjećam”
Život je za pripadnike ovog znaka satkan od niza osjećaja koji mu nadahnjuju pravi smisao. Njih ne ispunjavaju materijalne stvari i poslovna postignuća, premda žele i njih, no bez ispunjavajućih odnosa sve im gubi svoj smisao. Cijene osjećaje više nego bilo što drugo i nadahnjuju sve u svojoj blizini da čine to isto.

Lav: “Ja hoću”
Pokretačka snaga ovog znaka i ono što ih definira u životu je njihova volja usmjerena k ostvarenju ciljeva. Njihova snaga volje je nevjerojatna, upravo zato jer su fokusirani da ostvare to što su naumili. Ostvarenje želja i ciljeva daje im osjećaj postignuća, bilo da je riječ o poslu ili privatnom životu te oni imaju plan čak i ako ga nemaju.

Djevica: “Ja analiziram”
Pripadnici ovog znaka imaju jednu nevjerojatnu osvještenost o onome što se događa oko njih i odlični su u primjećivanju detalja. To je istovremeno njihov talent, ali i pokretačka energija – oni žive tako da analiziraju, kalkuliraju, planiraju… Važno im je da u svemu pronađu neki smisao, čak i ako se čini da on ne postoji.

Vaga: “Ja balansiram”
Pripadnici ovog znaka u životu najviše cijene stabilnosti i duhovni mir te su talentirani za upravo to – unošenje reda i organiziranosti u svemu čega se prime. To ne znači da ne vole izazove i pritisak, već da uživaju u rješavanju kompliciranih situacija i pomaganju ljudima, kroz što dobivaju osjećaj da su važni i korisni.

Škorpion: “Ja žudim”
Pripadnike ovog znaka karakterizira njihova strastvena i intenzivna priroda koja se krije iza stabilne vanjštine. Ako nešto žele, oni to žele bez zadrške i što je prije moguće, i ne samo da žele već žude za tim. Njihovi pokretači su intenzivniji nego kod drugih pripadnika Zodijaka i to je ono što im omogućuje da slijede svoje srce i nagone.

Strijelac: “Ja vidim”
Pripadnici ovog znaka su optimistične i znatiželjne prirode koje u životu potiče ideja otkrivanja novih stvari, prostora, ljudi, doživljaja… Imaju širok pogled na svijet i ništa ne cijene više od usvajanja novih perspektiva i sakupljanja priča koje drugima mogu prepričavati.

Jarac: “Ja koristim”
Pripadnici ovog znaka smisao života pronalze u praktičnim stvarima te oni u svakom zadatku, odnosu i stvari vide sredstvo kojim se približavaju sreći. Oni vole zagonetke, zadatke, rad, trud i postignuća, a ne vjeruju u to da se život i sreća poslože sami od sebe – već su oni ti koji kreiraju svoj put.

 

Vodenjak: “Ja znam”
Pripadnici ovog znaka doista su fokusirani na znanje i to je ono što najviše cijene u životu, a više od pustih informacija iz knjiga cijene ono praktično znanje i snalažljivost. Vjeruju da čovjek vrijedi onoliko koliko stvari zna napraviti te ne vole polovične poslove ili ljude koji se pretvaraju da jesu nešto što nisu – jer oni to sami nikad ne čine.

Ribe: “Ja vjerujem”
Kao životni sanjari, pripadnici ovog znaka su veliki idealisti Zodijaka. Oni dopuštaju da ih u životu vodi njihova intuicija što je i najbolja stvar koju mogu napraviti – jer time definiraju svoj unutarnji svijet na svoj vjerovanjima, razmišljanjima, emocijama i željama.

Prethodni članakMladi očajnički napuštaju BiH: Ovdje vlada ‘štela’, korupcija i beznađe…
Sljedeći članakTKD START: Upriličeno prvo ovogodišnje polaganje za pojaseve