Šta prvo treba uraditi umiti se ili oprati zube

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Svako od nas ima rutine koje primjenjuje gotovo svakodnevno. One su najčešće tokom jutra i večeri, pa tako postoje rutine kojima započinjemo i završavamo dan. Da li i vaša prva jutarnja rutina prvo obuhvata odlazak do kupatila?

Jedna doktorica otkrila je da ukoliko se prvo umivate, pa perete zube to nije dobro i da ovakvu naviku treba da promjenite. Dermatologinja objašnjava kako ovakava redosljed utječe na kožu.

@dermguru Chin acne👉 could’ve been your toothpaste all along. #Dermguru #Acne #DermTok #SkinTok #SkincareHacks ♬ gford._ gets no maidens – $avøry-$adisticpai

– Ako perete zube nakon što ste već oprali lice, uništavate svoju kožu. Bakterije iz vaših usta u ispuštenoj pasti za zube mogu da izazovu akne na bradi. Ostaci paste za zube sa vodonik-peroksidom, alkoholom, sodom bikarbonom i fluorom u tom slučaju mogu da ostanu na vašoj koži tokom dana ili noći, a to može da dovede do iritacije i suhoće – savjetuje doktorica.

Njen video na Tik Toku je ubrzo postao viralan, a komentari iznenađenja u se nizali: “Ovo mi je upravo promjenilo život”, “Čekaj. Bukvalno ima toliko smisla!”…

Avaz