11
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
Kurbani 2021

Porodica Mihaela Šumahera (Michael Schumacher) kupila je nedavno još jedan posjed na Majorci, vrijedan oko tri miliona eura. Kako je objavljeno riječ je o 13 hektara zemljišta u elitnom dijelu ostrva Port Andratks, odmah do vile koju je Mihaelova supruga Korina (Corinna) kupila 2017. godine za 30 miliona eura od predsjednika Reala iz Madrida Florentina Pereza.

Glavni razlog zašto su se Šumaherovi odlučili na kupovinu još jednog posjeda je biznis. Supruga Korina i kćerka Đina Marija (Gina Maria, 24) aktivno su uključene u konjički sport, pa namjeravaju uzgajati konje za utrke i takmičenja. Korina je bila evropska prvakinja 2010. godine, a kćerka je nastavila maminim stopama, kao što je sin Mik (Mick) krenuo tatinim stopama i vozi bolid u formuli 1.

Na posjedu bi trebalo da bude oko 20 konja, pa bi Đina Marija trebala imati idealne uslove za trening, posebno tokom zime kada je u tom kraju i dalje sunčano. Pored takmičenja, porodica bi mogla i zarađivati od uzgoja skupocjenih konja.

Prema dostupnim informacijama, u vili pored bi živjeli, zajedno sa Mihaelom koji se i dalje oporavlja od posljedica pada na skijanju krajem 2013. godine. Mihael se trenutno nalazi u vili na Ženevskom jezeru, o njegovom stanju se i dalje veoma malo zna, a porodica je vilu stavila na prodaju i traži oko sedam miliona eura za nju.

Mihael i Korina: Bivši prvak se još oporavlja