Portal 072info

Stručnjaci pokazali: Ako si muškarac trebao bi se oženiti, no ako si žena, nemoj se mučiti

Muškarci bi se trebali oženiti kako bi poboljšali svoje blagostanje, ali žene se ne bi trebale zamarati s udajom, rekao je vodeći stručnjak za sreću, koji kaže da su neudane žene, bez djece, najsretnije osobe u društvu.

Pol Dolan (Paul Dolan), profesor bihevioralnih nauka na London School of Economics, izjavio je kako muškarci imaju koristi od braka jer se “smire”, dok isto ne vrijedi i za žene, piše Daily mail.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Muškarci imaju manje rizika, zarađuju više na poslu i žive malo duže, dok žene s druge strane, moraju sve to trpjeti i umiru prije neudanih žena. Dakle najzdravija i najsretnija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale niti imale djecu – poručio je Dolan.

Dolanova najnovija knjiga, “Happy Ever After”, navodi dokaze iz američke ankete o korištenju vremena (ATUS), koja je uspoređivala nivo zadovoljstva i tuge kod neudatih, oženjenih, razvedenih i udovica. Dolan je kazao kako bi njegovo istraživanje moglo skinuti društvenu stigmu s neudatih žena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uprkos blagodatima života bez djece, Dolan kaže kako se brak i djeca još uvijek smatraju znakovima uspjeha, što bi neke samohrane majke moglo dovesti do toga da se osjećaju nesretnima zbog načina na koji ih doživljavaju. No da skratimo priču citiramo prof. Dolana koji kaže: ”Ako si muškarac trebao bi se oženiti, no ako si žena, nemoj se mučiti” 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ

Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME