STRUČNJAK IZNIO ZASTRAŠUJUĆE PODATKE – Evo može li leš iz Dunava biti Matej

Matej Peris
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nakon što je pecaroš pronašao leš u poodmakloj fazi raspadanja juče u Dunavu kod Kostolca, pojavile su se razne spekulacije o tome ko bi to zapravo mogao biti, a stručnjak otkriva kako vremenski uslovi utiču na leš i šta sve utiče na tijelo dok pluta po vodi.Kako se saznaje, obdukcija tijela iz Dunava je zakazana, a istražitelji će sa tijela uzeti i DNK profil koji će uporediti sa uzorcima nestalih osoba u bazi, kako bi se utvrdio identitet.

– To praktično znači da će se biološki trag utopljenika upoređivati i sa tragom Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao uoči dočeka Nove godine u Beogradu. Takođe, DNK će se uporediti i sa profilima žrtava Veljka Belivuka i njegovog monstruoznog klana, čija tijela do danas nisu nađena – objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Stručnjak, koji je želio da ostane anoniman je objasnio da dok se ne uradi DNK analiza, ne treba isključiti ni jednu mogućnost.

– To što su nečije patike bile bijele boje, ne znači ništa, jer su dugo u vodi, pa je moguće da bijela boja od algi i mulja postane crna. Takođe, to što nema odjeću može da se obrazloži da u vodi ima svega, pa nije isključeno ako se negdje zakačio da su se pocjepale pantalone i spale… To što je tijelo presječeno napola, ne mora da znači da je to uradio čovjek. Može biti da je tijelo, dok je plutalo, a plutalo je u sredini, licem okrenutim ka dnu u vertikalnom položaju, udarilo u nešto ili je neki brod naletio i presjekao ga – kaže stručnjak:

– U rijeci ima svega, i riba i drugih životinja, tako da kada je tijelo presječeno napola one su ga izgrizle i dovele do neprepoznatljivosti.

Sagovornik, koji dobro poznaje vodu, objašnjava da to što je pronađeno tijelo u lošem stanju, ne mora da znači da je dugo u vodi.– Na leš utiču vremenski uslovi, kao i šta se sve nalazi u vodi. To ne može niko da predvidi, pa nam se na prvu loptu čini da je tijelo godinama u vodi, a zapravo može biti svega nekoliko mjeseci – zaključuje stručnjak.