Šverc voća i povrća: Ovo su imena privedenih policajaca i carinika u akciji “Divič”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su realizovali operativnu akciju „Divič“, u okviru koje su na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Bijeljine pretresli poslovne i stambene objekate i pokretne stvari na 17 lokacija.

Jedanaest osoba

Slobode je lišeno 11 lica koja su sprovedena u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 15.360,00 KM, 48.885,00 eura, 320.010,00 dinara (RSD), 16 rokovnika – notesa sa raznim evidencijama, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela Organizovani kriminal“

Navedena grupa je krijumčarila i prevozila različite vrste robe (od čega je većinski dio bio voće i povrće) preko državne granice sa područja Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu i obratno preko Graničnog prijelaza Popovi – Pavlovića most.

Iz Tužilaštva je danas rečeno da su među osumnjičenima  četiri carinska djelatnika UIO BiH, dva policijska djelatnika MUP-a RS i dva policajca Granične policije BiH.

Granični policajci 

“Avaz” otkriva da je riječ o carinicima UIO BiH Marinku Blagiću,  Lazaru Nađeviću,Tomi Dragiću i Slađani Stević.

Osumnijčeni su granični policajci Dragan Grgić i Vid Ilić, te policajci MUP RS Goran Milutinović i Đuro Todorović.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE