Svestrana četkica za zube: Evo kako je sve možete koristiti

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Jeste li znali da četkicu za zube, osim za pranje, možete koristiti i na mnoge druge načine, posebno u svojoj svakodnevnoj rutini za ljepotu?

Naime, četkica za zube može biti vrlo korisna, ako znate kako da je koristite, kao malo pomagalo u svakodnevnim ženskim ritualima. Kada vam otkrijemo na koje sve načine možete koristiti četkicu za zube, ona će ubrzo postati neizostavan dio vaše rutine. Osim što može obavljati mnoge funkcije, vrlo je jeftina.

Kod nanošenja suvog šampona

Primjena šampona za suvo pranje odlična je u onim situacijama kada nemamo vremena, a i bolja je solucija od svakodnevnog pranja kose. Naime, prečestim pranjem možemo naštetiti kosi pa su stvoreni šamponi za suvo pranje koji u trenu sakupljaju višak masnoće s tjemena. Četkica za zube može da vam bude od velike pomoći kod nanošenja suvog šampona jer ćete pomoću nje moći da aplicirate onu količinu koja vam je potrebna i ravnomjerno je rasporedite po kosi.

Za razdvajanje trepavica

Svi se ponekad susrećemo s problemom stvaranja grudvica kod nanošenja maskare. Grudvice na trepavicama vrlo je teško popraviti, a ako ih dirate prstima samo ćete pogoršati cijelu stvar. U takvim je slučajevima odlično rješenje četkica za zube. Uzmite staru, opranu i dobro osušenu četkicu i pomoću nje popravite trepavice. Suva četkica će da odvoji vaše trepavice i učiniti da izgledaju ljepše i bujnije.

Prilikom manikira

Postoje dva načina kako možete da koristiti četkicu za zube kad radite manikir. Prvi način je da iskoristite četkicu kako bi s nokta i ispod nokta uklonili svu prljavštinu prije nanošenja laka za nokte. Drugi način se odnosi na korišćenje četkice kao alata za uklanjanje kožice oko noktiju.

Piling usana

Želite li da imati mekane, sočne i nežne usne, potrebno je redovno da radite piling usana. Odličan alat koji će vam pritom pomoći je svestrana četkica za zube. Četkica će odlično obaviti ovaj posao, ali koristite što mekaniju kako ne bi oštetili usne. Za piling četkicu umočite u vazelin i nježno utrljajte kružnim pokretima.

Četka za kosu

Imate li problema sa zamršenom i neposlušnom kosom, koristite četkicu za zube. Jednostavno je koristite kao češalj kako bi razmrsili sitne dijelove zapetljane kose. Isto tako, možete je koristiti i kod izrade raznih frizura za tapiranje kose.

Za obrve

Ako su vaše obrve ponekad neposlušne lako ćete ih ukrotiti četkicom za zube. Nježno četkanje četkicom za zube izravnaće sve zalutale dlake. Nakon što ih sredite, možete da ih lakirate sprejem za kosu. Prije svakog korišćenja četkicu za zube dobro operite.

Nakon depilacije

Mnoge žene imaju problema s uraslim dlačicama nakon depilacije, a nekima ne pomaže čak ni piling kože. Ako imate takvih problema, nanesite malo pilinga na četkicu za zube i pređite preko uraslih dlačica. To bi trebalo da riješiti problem.

GODISNJICA
MARKETING