Testiranje keramičke zaštite na modelima iPhone 12: Najizdržljiviji ekran ikad

2020 10 23T014716Z 2020599506 RC21OJ9R66J5 RTRMADP 3 APPLE IPHONE CHINA

Testiranje keramičke zaštite ekrana na novim modelima iPhone 12 je pokazalo kako se radi o najizdržljivijem ekranu mobilnih telefona ikad testiranom. Ipak, ne i neuništivom.

Kompanija AllState je testirala novi iPhone kroz testove na lomljivost, što je uključivalo ispuštanje uređaja na betonski pločnik s visine od oko dva metra. Apple je izjavio kako nova tehnologija keramičke zaštite pruža i do četiri puta jaču zaštitu od ovakvih nezgoda nego što je to bio slučaj kod prethodnih modela, piše CNN.

Tokom testiranja, mobilni uređaj je padao na prednju, zadnju i bočnu stranu.

AllState (ALL) je otkrio da ravni dizajn modela iPhonea 12 i iPhone 12 Pro poboljšava izdržljivost telefona kad padnu na stražnje ploče. Ali to ne znači da je i jedan i drugi model bio otporan na udarce.

Model iPhone 12 Pro je prošao gore od iPhone 12 u smislu oštećenja stakla, jer se praktički slomio kad je pao na zadnji dio, dok na iPhone 12 nije utvrđena bilo kakva šteta, navedeno je iz kompanije.

Kada je pao na prednju stranu, iPhone 12 Pro je puknuo po donjoj polovici zaslona. S druge strane, iPhone 12 je pretrpio samo manja oštećenja.

Ali, niti jedno oštećenje na oba modela nije bilo katastrofalno niti je uticalo na funkcije telefona.

Zaključak testiranja je bio kako se oba modela ponašaju “značajno bolje” od prethodnog, iPhone 11 modela. Isto tako, bolje su podnijeli testiranje od bilo kojeg prethodno testiranog mobitela.

Prema anketi koju je provela kompanija AllState Protection, 86 posto korisnika je kazalo kako koriste svoje uređaje primarno zbog fotografija i video snimaka, a 80 posto je istaklo kako im više ne treba dodatna digitalna kamera.

“Keramička zaštita predstavlja značajan napredak”, rekao je Jason Siciliano iz AllState kompanije, savjetujući korisnicima novih modela da, ipak, upotrebljavaju zaštitne maske.