Tokom karantina stanovnik Wuhana se udebljao 224 kilograma, očajnički traži pomoć

26-godišnji muškarac u Wuhanu dobio je 224 kilograma u periodu od pet mjeseci, dok je ostajao kod kuće kako bi izbjegao COVID-19, navode doktori, piše Daily Mail.

Zhou je hitno morao u bolnicu ranije ovog mjeseca, nakon što je postao kritično bolestan zbog naglog povećanja kilograma.

Sada teži 616 kilograma, a smatra se da je najteži čovjek u Wuhanu. Zhou, radnik internet kafića, prestao je napuštati dom kada je grad krajem januara upao u karantin.

Nakon što su početkom aprila zvaničnici ukinuli mjere, nastavio je s povratkom u normalu. Članovi njegove porodice rekli su da se zbog svoje težine bori sa kretanjem.

Snimci i slike koje je objavila bolnica Zhongnan sa Univerziteta Wuhan prikazuju medicinske radnike koji su pregledali Zhoua nakon što je on primljen u bolnicu 1. juna. Kako ističu iz bolnice, 26-godišnjak se cijeli život bori s prekomjernom težinom iako je pokušao različite načine gubitka kilograma.

Copy

Zhou nije izlazio iz svog stana pet mjeseci, i kao rezultat toga, njegova težina je porasla za dodatnih 224 kilograma.

Li Zhen, doktor iz bolnice Zhongnan sa Univerziteta Wuhan, primio je telefonski poziv 31. maja od Zhoua koji očajnički traži pomoć. Muškarac je rekao da nije mogao zaspati 48 sati.

Doktor Li je rekao da je Zhou u tako krhkom stanju da je jedva mogao progovoriti kada su doktori sljedećeg dana došli u njegov dom.

Odmah je hitno prevezen u odjeljenje intenzivne njege u bolnici. Šest muškaraca obezbjeđenja i četiri medicinska radnika morali su ga prenijeti na bolnički krevet. G. Zhou se borio za svoj život nakon što mu je dijagnosticirana srčana insuficijencija i respiratorna disfunkcija.

Nakon devetnaestodnevne njege, stanje stanovnika Wuhana konačno je postalo stabilno. Jučer je prebačen u redovno odjeljenje.

Gospodin Zhou trebao bi se podvrgnuti operaciji gubitka kilograma uklanjanjem dijela trbuha – ali u sljedeća tri mjeseca mora izgubiti 55 kilograma kako bi umanjio rizik od operacije.

Prethodni članakIzbacite sva pića osim vode na 30 dana – rezultati su fantastični
Sljedeći članakAktuelni podaci: Katastrofalan pad hrvatskog turizma u prvoj polovini juna