U BiH broj zaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika veći nego u deset evropskih zemalja

korona 5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U posljednjih 14 dana Bosna i Hercegovina je imala više zaraženih ljudi koronavirusom na 100.000 stanovnika nego što je to slučaj u deset evropskih zemalja, objavio je analitičar Evropske inicijative za stabilnost Adi Ćerimagić. On je na svom Facebook profilu objavio podatke Evropskog centra za prevenciju i kontrolu zaraznih bolesti.

Prema tim podacima, u Bosni i Hercegovini je broj osoba zaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika veći nego u državama čija je populacija znatno veća. Među tim zemljama su Španija, Rumunija, Francuska, Njemačka, Srbija, Poljska, Švedska i Portugal.

Ćerimagić je ukazao da su Italija i Holandija također imali manji broj zaraženih na 100.000 stanovnika nego Bosna i Hercegovina.

ČITAJ JOŠ:  U 2019. s poskupljenjima, cijene se "napinju" dok god građani mogu podnijeti

U Bosni i Hercegovini danas su registrovane 304 novozaražene osobe. Od početka pandemije koronavirus je dijagnosticiran kod više od 9.700 ljudi. Nažalost, do sada je preminulo 257 osoba.

Klix

GODISNJICA
MARKETING